Castelul Salbek din comuna Petris, judetul Arad, proprietate construita intre 1800 si 1850, este scos la vanzare la un pret de pornire de 350.000 euro prin Artmark Historical Estate, divizia de real estate a casei de licitatii Artmark.

castelul salbek

Proprietatea are o suprafata construita de peste 980 mp si un teren de 16,7 hectare. Castelul a fost reconstruit de iobagii din comuna pentru contele Salbek, care provenea, potrivit unei monografii dedicate comunei Petris, dintr-o familie care ar fi avut membri prelati romano-catolici iezuiti.

castel salbek

Vechea aezare a localitatii Petris a disparut dupa inabusirea rascoalei din 1784, iar toate gospodariile au fost mutate pe o noua vatra in jurul castelului Salbek. De asemenea, incepe si reconstructia castelului, care va avea o arhitectura neoclasica dupa 1811. Parcul din jurul castelului are inca si cativa sejarii seculari si traditia populara spune ca sub acesti stejari ai judecatii se rineu scaunele domnesti, instantele care judecau supusii domeniului inainte de 1848.

Artmark Historical Estate este divizia imobiliara a casei de licitatii Artmark si functioneaza dupa modelul firmelor de consultanta imobiliara si isi propune sa promoveze proprietati de patrimoniu si sa structureze o nisa in piata de real-estate

Sursa foto: artmarkhistoricalestate.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri