castelul salbek

Proprietatea are o suprafata construita de peste 980 mp si un teren de 16,7 hectare. Castelul a fost reconstruit de iobagii din comuna pentru contele Salbek, care provenea, potrivit unei monografii dedicate comunei Petris, dintr-o familie care ar fi avut membri prelati romano-catolici iezuiti.

castel salbek

Citeste si:

Vechea aezare a localitatii Petris a disparut dupa inabusirea rascoalei din 1784, iar toate gospodariile au fost mutate pe o noua vatra in jurul castelului Salbek. De asemenea, incepe si reconstructia castelului, care va avea o arhitectura neoclasica dupa 1811. Parcul din jurul castelului are inca si cativa sejarii seculari si traditia populara spune ca sub acesti stejari ai judecatii se rineu scaunele domnesti, instantele care judecau supusii domeniului inainte de 1848.

Artmark Historical Estate este divizia imobiliara a casei de licitatii Artmark si functioneaza dupa modelul firmelor de consultanta imobiliara si isi propune sa promoveze proprietati de patrimoniu si sa structureze o nisa in piata de real-estate

Sursa foto: artmarkhistoricalestate.ro