Casa Filipescu-Cesianu din Bucuresti va intra intr-un proces de reamenajare, in urma caruia va gazdui"Muzeul varstelor".

Recent deschisa, Casa Filipescu-Cesianu de pe Calea Victoriei nr. 151, intra in a doua faza de structurare a activitatii cultural-educative. Salile care gazduiesc pana la sfarsitul acestei luni expozitia de fotografie "Bucuresti - un portret «Novecento»", vor fi inchise si vor intra intr-un proces de reamenajare, urmand sa prezinte "Muzeul varstelor"

"Muzeul Varstelor - de la copilarie la senectute este atat o poveste despre intimitate, cat si despre evolutia raporturilor dintre generatii in ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban romanesc, avand Bucurestiul drept studiu de caz. Traim si intelegem cu adevarat numai varsta pe care o avem, desi adunam in «muzeul» personal prelungiri culturale ale generatiilor mai vechi. Si in aceasta mostenire primita, cu fiecare an trait, adaugam sentimente, intamplari, proiecte. Muzeul varstelor este o poveste despre cum ar fi aratat o zi din viata noastra, din secolul al XVIII-lea pana in prezent. Si mai ales, despre cum a evoluat aceasta zi simbolica in istorie, cu fiecare generatie", a declarat Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului Bucuresti.

casa filipescu-cesianuCasa Filipescu-Cesianu (1892) reprezinta amenajarea unei resedinte mai vechi, din perioada anilor 1846 - 1850 si este una dintre putinele locuinte aristocratice ale Bucurestilor din la Belle Epoque, ramasa fidela proiectului initial. In aceasta resedinta au locuit cateva familii din aristocratia romaneasca, precum Iancu Filipescu si Maria Ghica Filipescu. Constantin Cesianu extinde aceasta resedinta aristocratica avand sprijinul arhitectului Leonida Negrescu (1892). Cu acest prilej sunt realizate decoratiile exterioare, acoperisul imperial si este amenajat parcul resedintei.

Pe toata perioada inchiderii incaperilor ce vor fi reamenajate, Sala Lapidarium a Casei Filipescu-Cesianu precum si parcul resedintei vor ramane deschise.

Sursa foto: muzeulbucurestiului.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri