O proprietate care poate deservi drept casa de vacanta, poate fi considerata o investitie pentru o viitoare revanzare. Conacul boieresc Cioceanu din judetul Ialomita atrage cu siguranta privirile trecatorilor din comuna Reviga, situata la putin peste 100 de kilometri de Bucuresti.

Cu o suprafata construita de circa 370 de mp, pe un teren de peste 1.100 mp, conacul boieresc Cioceanu, cu 12 camere, in stil neoromanesc, pe o structura - subsol, parter si un etaj (S+P+1E), a fost listat la un pret de pornire de 36.000 de euro, valoarea sa fiind estimata la un pret de vanzare cuprins intre 50.000 – 75.000 de euro, conform Artmark Historical Estate, divizia imobiliara a casei de licitatii Artmark.

Marile mosii boieresti ale secolelor 18-19 din Baragan, in special cele din nord-estul Bucurestiului, din zonele Buzau-Slobozia-Braila, aveau sa stea la baza unor importante proprietati fie agricole, viticole sau de vacanta, atat pentru nobilimea perioadei, cat si pentru o seama de industriasi sau oameni de afaceri ai perioadei de modernizare a Romaniei.

Citeste si:

Reviga, comuna situata intre Slobozia si Buzau, a devenit in timp locul unor astfel de antreprize, familia Cioceanu – cu activitati in domeniul moraritului - legandu-si existenta de localitate prin conacul ridicat aici intre 1930 si 1932.

Conacul a fost construit intr-un stil neoromanesc tarziu, epurat de efecte decorative si definit de utilitatea constructiei.

Structura respecta insa tipologia stilului neoromanesc in special prin prezenta impunatoare a turnului scarii centrale, care este deasemenea mansardat.

Sursa foto: artmarkhistoricalestate.ro