Se afla in imediata vecinatate a Palatului Victoria si este imposibil ca cei care ajung pe strada Paris sa nu observe amenajarile florale care au dat viata si identitate cladirii din Centrul Capitalei, odata cu deschiderea unuia dintre cele mai noi ateliere florale din Bucuresti.

Claudia Cuteanu si Andrei Sandru, doi tineri care si-au dorit sa porneasca pe calea antreprenoriala, au decis sa deschida un astfel de atelier de creatie florala, dar care sa fie si un showroom dedicat in ceea ce reprezinta cea de-a a cincea florarie a celor doi la nivel local.

Proprietarii Florens au investit 100.000 de euro in renovarea si amenajarea casei si a gradinii, care functioneaza atat ca florarie, cat si ca atelier in care sunt realizate aranjamentele florale pentru celelalte florarii.

In ciuda faptului ca astazi gazduieste una dintre cele mai frumoase florarii din Bucuresti, reusind sa transforme un spatiu obisnuit, intr-un loc de poveste, istoria vilei de pe strada Paris nr. 13 dateaza de la inceputul secolului XX (1903), atunci cand Paul Adolf Grunau a construit imobilul pe un teren achizitionat anterior in vecinatatea Garajului Leonida.

Citeste si:
Conace si castele care azi sunt adevarate bijuterii arhitecturale
Incarcate de istorie: cum...

Initial, strada din apropierea Guvernului Romaniei s-a numit succesiv Regina Maria si Louis Blanc.

Nascut in Bucuresti, dar de origine germana, Paul Adolf Grunau era profesor universitar, cu studii de drept si legislatie silvica facute in Germania din familie de medici – bunicul sau lucrand la spitalul Filantropia si la Spitalul Militar Central, tatal sau fiind medic in spitalele Colentina si Coltea.

Citeste si:
[FOTO] Povestea Garajului CICLOP, simbolul Bucurestiului interbelic
Garajul CICLOP: Povestea...

Intre 1903 si 1970, vila de pe strada Paris nr. 13, a fost detinuta de catre familia Grunau, in timp ce din 1970 si pana in prezent proprietara este familia Georgeoni.

Imobilul a fost locuit in cei peste 100 de ani de familia Grunau, in care au crescut trei generatii, ulterior a fost locuita in comun de mai multe familii ale unor salariati din administratia Guvernului, iar mai tarziu a fost locuita de familia Vlad si Georgeoni.

In ultimii 10 ani, vila care figureaza pe lista monumentelor istorice din Capitala, a fost ocupata, pe rand, de restaurante sau a deservit drept sediu de birouri, insa din toamna anului trecut spatiul este ocupat de catre atelierul de creatie florala Florens.

Sursa foto: AC Photography

Citeste si:
S-a apucat de afaceri cu bani stransi in liceu si acum are 5 florarii
Povestea unui model care s-a...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Sorin Constantinescu, numit consilier al Guvernului Romaniei
Setari Cookie-uri