Mega Image dezinfectează și igienizează spațiile de lucru și suprafețele comune din magazine și va comunica clienților prin afișe și prin radio să păstreze distanța față de alte persoane, pentru a reduce riscul de răspândire a infecției cu Coronavirus.

„Au fost luate măsuri suplimentare de dezinfectare și igienizare în toate magazinele Mega Image și Shop&Go, realizate de firme specializate, care acoperă spațiile de vânzare și toate suprafețele folosite foarte des, respectiv: mânerele cărucioarelor și coșurilor de cumpărături, banda și alte părți uzitate de la casa de marcat, mânerele frigiderelor și lăzilor frigorifice, clanțele ușilor comune, vitrinele deschise pentru servire directă și asistată, raioanele de patiserie, butoanele și alte zone intens folosite în lifturi, partea comună a recepțiilor etc. În același timp, au fost stabilite măsuri suplimentare interne prin care angajații din magazine vor dezinfecta si igieniza frecvent spațiile de vânzare și suprafețele comune folosite de către clienți”, se arată în răspunsul emis de Mega Image.

Măsuri suplimentare de dezinfectare și igienizare sunt aplicate și în centrele logistice ale retailerului.

Mega Image implementează și acțiuni de evitare a aglomerării la casele de marcat, iar în această perioadă vor fi comunicate clienților în magazine, prin afișe și prin rețeaua internă de radio, mesaje de recomandare pentru menținerea unei distanțe de siguranță față de persoanele din apropiere.

Carrefour anunță că dezinfectează cărucioarele, coșurile de cumpărături și clanțele, în contextul măsurilor cerute de autorități pentru a evita infectarea cu Coronavirus. Retailerul transmite că a delimitat zonele de la casele de marcat și cele cu servire asistată, pentru a evita aglomerația și a expus afișe prin care informează clienții să păstreze o distanță de un metru față de persoanele din jurul lor, potrivit unui răspuns transmis la solicitarea wall-street.ro.

Retailerul Profi anunță că a început să dezinfecteze zilnic mai multe zone din magazine, urmând să modifice programul angajaților pentru a asigura un număr mai mare de salariați și a reduce, astfel, cozile de la casele de marcat, în perioada creșterii numărului de persoane infectate cu Coronavirus, a declarat, pentru wall-street.ro, Gabriel Pâslaru, manager Relații Publice al Profi, cea mai extinsă rețea de magazine din România, de aproape 1.200 de magazine și peste 17.000 de angajați.

Hipermarketurile, supermarketurile și magazinele de cartier trebuie să asigure dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse (cărucioare, coșuri de cumpărături, clanțe de la uși, butoane de la lifturi etc.), în special în zona caselor de marcat. Mai mult, magazinele trebuie să instituie măsuri privind evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale, a anunțat ministrul interimar de Interne, Marcel Vela.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 777 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Sursa foto: Facebook Mega Image

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri