Carrefour România, prin Fundația Carrefour, donează 200.000 de euro către Crucea Roșie, bani ce vor fi folosiți pentru dotarea cu echipamente medicale a spitalelor din linia întâi din țară, recomandate de către Ministerul Sănătății, potrivit unui comunicat de presă.

Printre echipamentele de uz medical ce vor ajunge către spitale se numără: soluții dezinfectante, măști, mănuși și combinezoane, protecții pentru încălțăminte și viziere medicale, ochelari de protecție cu aerisire indirectă.

„Suntem recunoscători întregului mediu de afaceri, care a reacționat cu atât de multă deschidere la nevoile unei țări aflate în stare de urgență. Este un moment crucial, în care toate eforturile ce vin să ne susțină își găsesc ecou într-o mișcare de solidaritate cu impact pozitiv asupra diminuării efectelor acestei crize sanitare”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Pe lista spitalelor ce urmează să primească echipamente medicale, la recomandarea Ministerului, se află: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara.

„Suntem într-un punct greu de determinat al combaterii COVID-19 și demersurile noastre, mediul de afaceri și societate civilă, sunt încă departe de a fi încheiate. Rămânem alături de cadrele medicale și le mulțumim pentru responsabilitatea cu care se îngrijesc zi de zi de pacienții aflați în spitale, în carantină sau izolare. Aportul fiecăruia dintre noi este esențial în perioada următoare și fiecare bătălie câștigată este importantă, până la ieșirea cu bine din această criză. Coeziunea între diferitele entități este extrem de necesară în acest moment și este bine să știm că ne putem baza unii pe ceilalți.”, a declarat Anca Damour, executive board member, Carrefour România.

„Crucea Roșie Română este mândră să ducă mai departe eforturile convergente ale partenerilor noștri și să îndeplinească un rol și o responsabilitate atât de mari în aceste vremuri dificile. Suntem recunoscători pentru toată încrederea cu care ne investesc colaboratorii noștri”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general, Crucea Roșie Română.

Carrefour România asigură alimentele necesare pe parcursul următoarei luni, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienții din spitalele din țară, infectați cu Covid-19.

Carrefour a anunțat că a plafonat prețurilor pentru până la 500 de produse esențiale, în perioada 25 martie -19 aprilie.

Grupul Carrefour are peste 10.100 de magazine în 34 de țări. În România, retailerul are 346 de magazine dintre care 35 hipermarketuri 'Carrefour', 262 supermarketuri (221 magazine 'Market' și 41 magazine 'Express Orange'), 42 magazine de proximitate 'Express', 8 magazine de proximitate 'Contact', cât și un magazin online pe www.carrefour.ro. Carrefour a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 10,56 miliarde de lei, în creștere cu 10% față de anul precedent.

Sursa foto: Crucea Roșie Română

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri