Cum majoritatea dintre noi suntem blocați în case zilele acestea, ne întrebăm cum ar putea arăta o lume post-coronavirus. Nu se știu multe despre modul în care se va transforma lumea după ce virusul va fi ținut sub control, dar este extrem de puțin probabil ca lucrurile să revină la modul în care erau înainte. Locurile de muncă sunt susceptibile să se schimbe și, odată cu aceastea, abilitățile pe care companiile le vor căuta. Iată o serie de abilități, care cel mai probabil vor avea o cerere mare în piața forței de muncă post-coronavirus.

Adaptabilitate și flexibilitate

Un lucru este sigur, modul în care companiile operează și lucrează se va schimba. Lumea se schimba deja rapid, dar pandemia a accelerat-o. Vor fi puține „locuri de muncă pentru o viață”. Cineva care va reuși într-o lume post-coronavirus va trebui să fie capabil să se adapteze la joburi în continuă evoluție și să aibă capacitatea de a-și actualiza și reîmprospăta abilitățile în mod continuu, scrie Forbes.

Creativitate și inovație

Am văzut deja importanța creativității și inovării în timpul pandemiei. Companiille care au reușit să găsească modalități de a furniza servicii virtual sau să se mute rapid spre produse noi (cum ar fi Mercedes F1 care a trecut de la fabricarea de mașini de curse la realizarea de aparate respiratorii inovatoare) sunt cele care trec cu bine prin criză. Într-o lume post-coronavirus, va fi nevoie de ingeniozitate umană pentru a inventa, a gândi noi produse și moduri de lucru. Creativitatea umană va fi esențială.

Gândire critică

O altă abilitate care va fi esențială, pe măsură ce economia noastră globală se va reface din pagubele produse de COVID-19 este gândirea critică.

Persoanele care putea evalua obiectiv informațiile din surse diverse, pentru a determina ce este credibil, vor fi dorite de companii. Nu toate informațiile trebuie luate ca atare, iar organizațiile vor trebui să se bazeze pe gândirea critică a oamenilor, pentru a înțelege care sunt informațiile asupra cărora trebuie să se concentreze în luarea deciziilor.

Aptitudini digitale și abilități de codificare

Transformarea digitală a organizațiilor a avut un impuls datorită coronavirusului; prin urmare, profesioniștii cu abilități digitale, inclusiv codificare, dezvoltare web și marketing digital, vor deveni și mai importanți decât sunt acum. Oamenii care pot menține afacerea digitală - și pot să o facă profitabilă - în timpul crizelor vor fi pe lista de angajări.

În plus, în prezent, toate companiile sunt acum bazate pe sisteme digitale, astfel încât oportunitățile de a pune în aplicare competențele digitale sunt nenumărate.

Leadership

Una dintre schimbările din lume, care este puternic întărită de sprijinul mașinilor și în care distanțarea socială și munca la domiciliu ar putea continua în viitor, este tendința ca angajații de la toate nivelurile unei organizații să fie în poziția de a-i conduce pe ceilalți.

Economia gig-urilor va crește în perioada ce va urma dupa coronavirus, iar oamenii vor lucra în echipe mai fluente, unde angajații preiau conducerea în diferite momente.

Economia gig-urilor este un nou tip de ocupație, apărută în ultimii ani, în care oamenii nu mai au venituri din joburi fixe sau din activitatea de liber-profesioniști, ci din prestări de servicii prin intermediul platformelor online de freelancing și sharing.

La mare căutare vor fi profesioniștii cu abilități puternice de leadership, inclusiv cei care au capacitatea de a scoate ce este mai bun din om și de a inspira echipele, precum și de a încuraja colaborarea.

Inteligența emoțională

Inteligența emoțională este abilitatea de a fi conștienți, de a ne exprima și de a ne controla emoțiile și de a fi conștienți de emoțiile altora.

În momentele în care oamenii s-ar putea simți nesiguri cu privire la locul lor de muncă și la viitorul afacerii lor, este esențial să vă conectați cu oamenii la nivel emoțional. Persoanele cu un nivel ridicat al inteligenței emoționale vor fi râvnite de organizații de toate dimensiunile și din toate industriile.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri