Compania românească Techtex, parte a grupului Taparo, anunță că va produce 150.000 de măști FFP2 și 450.000 de măști chirurgicale, în fiecare zi, după ce a pus în funcțiune prima linie tehnologică automatizată de producție a măștilor FFP2, urmând ca în curând să o primească pe a doua.

„Am pus în funcțiune prima noastră linie tehnologică automatizată de producție a măștilor FFP2. În câteva zile vom primi a doua linie pentru producția acestui tip de echipament cu grad înalt de protecție, astfel că, până la data de 15 mai 2020 vom ajunge la o capacitate de 150.000 de măști FFP2/zi. Acestea vor fi distribuite către spitalele aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, dar și către industria românească, existând solicitări de la mai multe companii care vor să reia activitatea de producție, cu respectarea regulamentelor impuse de criza sanitară”, a declarat Mihai Filip, directorul Techtex.

Încă o linie tehnologică pentru măști chirurgicale

Techtex a început producția de măști chirurgicale în urmă cu o lună. După două săptămâni a pus în funcțiune încă două linii de producție. Acum se lucrează în 4 schimburi, pe 3 linii automatizate. Odată cu instalarea celei de-a patra linii tehnologice, managementul companiei estimează că va ajunge la o capacitate de producție de minimum 450.000 de măști chirurgicale/zi.

Echipamentele de protecție produse de Techtex sunt înregistrate și avizate de Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, dar și de Ministerul Apărării Naționale și asigură o eficiență de filtrare bacteriană de 98%.

„Și echipamentele de protecție realizate din material impermeabil, respectiv combinezonul, halatul, capelina, protecția pentru încălțăminte (botoșii), toate de unică folosință, au fost trimise spre testare și autorizare către Ministerul Apărării Naționale, prin Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare. În urma procedurilor și în baza analizelor efectuate, s-a stabilit că produsele noastre sunt realizate conform standardelor și specificațiilor aplicabile, cu respectarea regulamentelor europene”, a declarat Ioan Filip, președinte Taparo.

Măști distribuite în spitale

Măștile chirurgicale, produse în luna aprilie, au fost distribuite în special către spitale. Foarte multe comenzi au fost făcute prin intermediul asociațiilor și fundațiilor umanitare, cum ar fi: Fundația „Mereu Aproape”, UNICEF, Asociația ZI DE BINE, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru servicii Sociale – FONSS, Asociația „Dăruiește aripi”, Fundația Comunitară Buzău, organizațiile de caritate Rotary din Brașov, Mureș, Cluj, Galați, Caracal, Maramureș, Societatea Română de Dermato-Oncologie.

Compania livrează către spitale din Maramureș, Bihor, Mureș, Sălaj, Cluj, Alba, Botoșani, Suceava, Caraș Severin, Dolj, Ialomița, Teleorman, București, Prahova, Constanța.

Techtex distribuie echipamente de protecție către Jandarmerie, Poliție, Armată, TAROM, ROMATSA, CNAIR, primării, agenții județene de șomaj. De asemenea, are colaborări cu companii farmaceutice, clinici medicale și cabinete individuale, cu companii de asigurări și cu bănci, cu industria auto și prelucrătoare, dar și cu retaileri.

Producție mai mare de combinezoane

Firma din Maramureș anunță că a mărit și producția de combinezoane, halate, capeline și botoși.

În fiecare zi sunt realizate circa 30.000 de halate, 10.000 de combinezoane, câte 10.000 de capeline și botoși, dar și 2.000 de lenjerii de pat. Echipamentele de protecție sunt distribuite primordial către spitale, de la cele din Maramureș, până la instituții din București: Spitalul Clinic dr. Victor Babeș, Spitalul Clinic Colentina și Spitalul Universitar de Urgență Elias, dar și pentru 7 spitale din Cluj, pentru 3 din Mureș, către unități medicale din Botoșani, Reșița, Jilava, spitale de psihiatrie din Sibiu, Brăila. Acolo unde sunt situații de forță majoră și există nevoi urgente legate de echipamentele de protecție, au fost făcute sponsorizări, mai ales în Maramureș și la Spitalul Județean Suceava.

Taparo este o companie cu acționariat 100% românesc, care produce obiecte de mobilier capitonate, cum ar fi canapelele și fotoliile, cu învelitoare textile, din piele și din imitație de piele. Compania înființată în anul 2005, în Târgu Lăpuș, județul Maramureș, este astăzi unul dintre cei mai mari exportatori cu capital privat românesc, produsele finale fiind vândute în cadrul unor lanțuri internaționale de mobilier. Fabrica pentru produse de tapițerie acoperă o suprafață de 53.000 mp și are peste 1.800 de angajați.

Producătorul de mobilă Taparo din Borcut, Maramureș, a raportat, în 2018, o cifră de afaceri de 316 milioane de lei și un profit de peste 15 milioane de lei. Înființată în 2005 și controlată de inginerul Ioan Filip, firma are 1.086 de angajați, potrivit Confidas.

Citeste si:

    Sursa foto: Facebook Techtex

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Anca Olteanu
    Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Companii »


    Setari Cookie-uri