O dată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus companiile au fost nevoite să își regândească activitatea pentru a putea rezista pe piața din România. Este și cazul Matei Conf Grup, business care produce echipamente de protecție a muncii și care a început producția de combinezoane de protecție de unică folosință, destinate personalului care lucrează în zonele cu risc patologic și în zonele cu risc ridicat de transmitere a agenților infecțioși, cum ar fi secțiile ATI, spitalele, serviciile de ambulanță și transport al pacienților, angajații SMURD.

Compania are o capacitate de producţie de circa 7.500 de combinezoane pe zi şi a in­ves­tit peste 100.000 de euro în echipamentele necesare pentru creşterea capacităţii de producţie.

”Am achiziționat circa 20 de mașini speciale de termolipire bandă și încă 5 mașini pentru realizarea unor cusături specifice combinezoanelor medicale”, a declarat, pentru wall-street.ro, Valeriu Matei, directorul general al Matei Conf Grup.

Vezi și: Câștigătorii contractelor de achiziție pentru echipamente medicale în pandemia de COVID-19

Totodată, compania plănuiește să angajeze suplimentar 50 de oameni.

”Avem personal pentru ceea ce producem acum. În funcție de răspunsul pe care îl dă piața, ne așteptăm la creșterea comenzilor. Am angajat 15 persoane dintr-un total necesar suplimentar de 50 de oameni”, a completat Valeriu Matei. Acesta spune că business-ul pe care îl conduce poate mari capacitatea de producție în cazul în care comenzile o cer, fiind pregătit să asigure necesarul de producție pe piața internă dacă autoritățile se îndreaptă și susțin producătorii autohtoni.

În ceea ce privește activitatea din fabrică pe perioada pandemiei, aceasta se desfășoară cu greutate, deoarece ”trebuie să monitorizăm cu atenție noul produs și în același timp să respectăm cu strictețe normele de igienă. Dar toate acestea reprezintă provocări pe care le așteptăm cu plăcere”.

Citește și: Compania românească Techtex, parte a grupului Taparo, va produce 150.000 de măști FFP2 și 450.000 de măști chirurgicale, în fiecare zi

Pe viitor, compania ia în calcul producția și a altor echipamente de protecție, precum botoși sau halate, pe care le are deja în lucru. Totul stă în decizia statului de a se îndrepta către producători interni în vederea asigurării stocurilor de combinezone pentru următoarea perioadă. „Atunci vom fi motivați”, a precizat directorul general.

Sperăm să se întâmple cât mai curând, însă asta nu depinde doar de noi. Dacă va fi așa cum au afirmat autoritățile, că acestea se vor îndrepta către producători interni în vederea asigurării stocurilor de combinezone pentru următoarea perioada, atunci vom fi motivați, mai ales cu cât am creat un produs conform pentru utilizarea în prima linie, cu protecție suplimentară și cu dimensiuni corecte. Avem deja în lucru botoșei, halate, bonete, toate impermeabile, și intenționăm să extindem producția și către alte produse similare.

Valeriu Matei, directorul general al Matei Conf Grup

Bonificația de 10% de la Guvern, mână salvatoare pentru cei care au rămas activi

Valeriu Matei spune că nu s-a gândit niciodată că ar trebui să restrângă activitatea și să trimită oamenii în șomaj tehnic, ci doar că trebuie să se orienteze spre alte activități. ”Am reușit foarte bine acest lucru, chiar angajând personal, plătindu-le toate impozitele și taxele până la 25 aprilie. Cu această ocazie, felicit Guvernul României care a introdus bonificația de 10% care reprezintă o încurajare reală pentru cei care au rămas activi în mediul de afaceri”, a completat acesta.

Vezi și: Scandia Food spune NU panicii: Nu credem că vreo țară va opri transportul de alimente

Din păcate, multe companii și-au suspendat activitatea în această perioadă, iar altele încearcă conform posibilităților să producă diverse materiale sanitare cu toate riscurile, cum este cazul fabricii din Cisnădie.

Consider că antreprenorii din sectorul în care activez ar trebui să își unească forțele și să creeze o linie comună pentru a oferi o alternativă ca răspuns la necesarul de materiale sanitare pentru România și Europa.

Valeriu Matei, directorul general al Matei Conf Grup

Cu o experiență de 17 ani pe piața echipamentelor textile de protecție speciala, Matei Conf Grup are 120 de angajați și a încheiat anul 2019 cu o cifra de afaceri de 5 milioane de euro. Printre partenerii și beneficiarii săi se numără OMV Petrom, Lukoil, Apa Nova, Enel, Electrica, Armata Română. Companie vinde atât de piața internă, cât și pe piața europeană.

Citește și: Taparo investește 20 de milioane de euro și își face fabrică de textile medicale. Producătorul de mobilă și-a extins capacitatea de producție de măști chirurgicale

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri