Grupul danez Pandora A/S, cel mai mare producător mondial de bijuterii, va înceta să mai folosească aur şi argint nou extras din mină, utilizând în schimb doar metale preţioase reciclate, transmite Bloomberg.

Noua politică a Pandora, care va intra în vigoare din 2025, va ajuta compania daneză să îşi respecte angajamentele în materie de protejarea mediului şi o va face mai atractivă în rândul investitorilor interesaţi de activele care îndeplinesc standardele ridicate în materie de mediu înconjurător, guvernanţă şi politici sociale.

Directorul general de la Pandora, Alexander Lacik, a subliniat că noua abordare nu va afecta calitatea bijuteriilor produse.

Metalele extrase din mină acum câteva secole sunt la fel de bune ca cele noi. Nevoia de practici de business mai sustenabile a devenit din ce în ce mai importantă,

directorul Pandora A/S

Grupul danez a precizat că tranziţia la metale preţioase reciclate va determina reducerea emisiilor de carbon cu două treimi în cazul argintului şi cu 99% în cazul aurului. Unul din principalele beneficii pentru mediu este reducerea cantităţii de apă utilizate, ca urmare a diminuării operaţiunilor de minerit.

Potrivit Consiliului Mondial al Aurului (WGC), emisiile anuale de carbon ale pieţei globale de aur sunt echivalente cu aproximativ 126 milioane de tone de CO2, iar o treime din această cantitate provine direct de la operaţiunile de minerit şi topitorii.

Una din cele mai importante emisii poluante ale industriei mineritului o reprezintă cianurile, care pot duce la contaminarea apelor din sol. Îngrijorările cu privire la riscurile asociate cu minele şi reziduurile lor au crescut ca urmare a catastrofei provocate de prăbuşirea unui dig la mina de fier din Brazilia a grupului Vale SA.

Pandora a informat că în prezent aurul şi argintul reciclat au o proporţie de 71% în producţia sa de bijuterii. Aceasta în condiţiile în care 15% din argintul existent la nivel mondial provine din reciclare.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri