Fabrica de prelucrare a laptelui din județul Hunedoara, care are fermă proprie și teren agricol cu nutrețuri, produce lapte de consum, iaurt și brânzeturi. Recent, Bioef a anunțat că sunt disponibile în lanțurile de retail două tipuri de iaurturi, cu melatonină și colostru bovin, considerate „alimente funcționale”, pentru că se află la intersecția între aliment și medicament/supliment.

„Este vorba nu doar de o investiție nouă, de 4,5 milioane euro, dar și de mulți ani de cercetare ai echipei Bioef, formată din medici, biologi, farmaciști, veterinari și agronomi”, a declarat Mihai Miron, președintele BioEF, parte din grupul RoPharma.

Bioef, companie cu 24 de angajați, vrea să producă o gamă mai mare de iaurturi.

Citește și: În pandemie, românii au cumpărat medicamente după recomandările de pe Facebook

RoPharma se așteaptă la o creștere a afacerilor

„În ciuda dificultăților cu care se confruntă întreaga economie, preconizăm că în acest an vom înregistra o creștere a cifrei de afaceri; pentru trimestrul 1 înregistrăm un profit în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut”, a completat Mihai Miron.

Farmaciile Ropharma au avut în 2019 o cifră de afaceri de 508 milioane de lei, iar Ropharma Logistic a înregistrat afaceri de 528 milioane de lei. La finalul anului 2019, Grupul Ropharma avea peste 1.500 de angajați, în prezent numărul lor a crescut cu peste 50.

Grupul RoPharma produce medicamente și suplimente alimentare în cadrul companiilor Bioef, Aesculap Prod și Eurofarmaco. Grupul activează și în domeniul distribuției și retailului de produse farmaceutice și parafarmaceutice și oferă servicii medicale prin spitalul privat Sfântul Constantin din Brașov.