Grupul RoPharma așteaptă o creștere a cifrei de afaceri, după ce profitul s-a majorat în primul trimestru al acestui an. În plus, BioEF, companie românească de pe piața farmaceutică, parte a Grupului, și-a extins gama de producție a laptelui praf pentru sugari și copii la iaurturi, după o investiție de 4,5 milioane de euro în producție și cercetare, notează retail.ro.

Fabrica de prelucrare a laptelui din județul Hunedoara, care are fermă proprie și teren agricol cu nutrețuri, produce lapte de consum, iaurt și brânzeturi. Recent, Bioef a anunțat că sunt disponibile în lanțurile de retail două tipuri de iaurturi, cu melatonină și colostru bovin, considerate „alimente funcționale”, pentru că se află la intersecția între aliment și medicament/supliment.

„Este vorba nu doar de o investiție nouă, de 4,5 milioane euro, dar și de mulți ani de cercetare ai echipei Bioef, formată din medici, biologi, farmaciști, veterinari și agronomi”, a declarat Mihai Miron, președintele BioEF, parte din grupul RoPharma.

Bioef, companie cu 24 de angajați, vrea să producă o gamă mai mare de iaurturi.

Citește și: În pandemie, românii au cumpărat medicamente după recomandările de pe Facebook

RoPharma se așteaptă la o creștere a afacerilor

„În ciuda dificultăților cu care se confruntă întreaga economie, preconizăm că în acest an vom înregistra o creștere a cifrei de afaceri; pentru trimestrul 1 înregistrăm un profit în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut”, a completat Mihai Miron.

Farmaciile Ropharma au avut în 2019 o cifră de afaceri de 508 milioane de lei, iar Ropharma Logistic a înregistrat afaceri de 528 milioane de lei. La finalul anului 2019, Grupul Ropharma avea peste 1.500 de angajați, în prezent numărul lor a crescut cu peste 50.

Grupul RoPharma produce medicamente și suplimente alimentare în cadrul companiilor Bioef, Aesculap Prod și Eurofarmaco. Grupul activează și în domeniul distribuției și retailului de produse farmaceutice și parafarmaceutice și oferă servicii medicale prin spitalul privat Sfântul Constantin din Brașov.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri