Se spune ca brandul personal este singura calitate cu adevarat valoroasa. Nu este usor sa il cresti pana la un nivel puternic, ci necesita multa munca. Totusi, daca reusesti sa faci acest lucru, poti ajunge sa castigi si multi bani din propriul tau brand. Daca inveti cateva lucruri esentiale, ar putea fi mai simplu decat pare.

Exista cateva lectii importante de care ar trebui sa tii cont atunci te gandesti serios la cresterea brandului personal si chiar la monetizarea acestuia. Iata ce recomanda specialistii entrepreneur.com.

Lectia 1: Devino expert in ceva

Cand vine vorba de a te identifica pe anumite nise, nu exista limite. Daca reusesti sa devii expert in ceva, rezultatele imediate te pot surpinde. Iar cand vine vorba de domeniul in care sa te experimentezi, cu cat gasesti ceva cat mai ciudat sau mai neobisnuit, cu atat mai bine. Oricum, cheia este sa te asiguri ca esti cu adevarat expert.

Lectia 2: Imparte gratuit cu altii cunostintele tale

Nu trebuie sa te astepti ca oamenii vor plati pentru expertiza ta, daca nu esti deja recunoscut ca expert intr-un anumit domeniu. Insa, cum incepi sa le arati ca te pricepi foarte bine si celor care nu te cunosc? Imparte gratuit cunostintele tale. E-book-urile sau cartile in PDF sunt un bun punct de start. Poti folosi si canalele social media pentru a impartasi experienta si cunostintele tale.

Lectia 3: Creeaza un produs sau un serviciu

Daca iti doresti cu adevarat ca brandul tau personal sa ia avant si sa inceapa sa produca si bani, ar trebui sa creezi un produs sau un serviciu pe care sa il poti vinde celor care isi doresc sa devina experti in domeniul ales de tine. Poti, de asemenea, sa folosesti social media pentru a promova proiectul tau si pentru a arata si altora succesul tau.

Lectia 4: Continua sa lansezi produse si servicii. Ajuta la brandul personal

Dupa ce incepi sa vezi ce isi doresc altii sa gaseasca in domeniul tau de activitate, poti incepe sa lansezi si alte produse si servicii, pentru a ii ajuta pe cei care vor sa aiba succes pe nisa ta. De asemenea, poti sa cresti si preturile in baza cererii, cat timp poti demonstra ca pretul initial era subevaluat. Cu cat reusesti sa aduci mai multe continut si instrumente valoroase, cu atat mai bine.

Desi simple, lectiile de mai sus pot fi un ajutor real atunci cand vrei sa iti cresti brandul personal, pot sa te ajuta la factorul diferentiator si poti incepe sa faci chiar si banii la care visezi.

Sursa foto: Shutterstock, Milan Bruchter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri