Contractele futures pe aur cu livrare in luna aprilie au inregistrat o crestere de 0,7%, pana la nivelul de 1.598 dolari/uncie.

Metalul beneficiaza in general de perioadele caracterizate de nesiguranta politica si economica. Luni, Italia a intrat in impas dupa ce votul populatiei a desemnat o Camera a Deputatilor de stanga si un Senat fara o majoritate clara.

Coalitia de stanga italiana condusa de Pier Luigi Bersani a castigat majoritatea locurilor in Camera Deputatilor.

In Senat stanga a obtinut 97 de locuri cu 31,63 % din voturi fata de 110 pentru dreapta chiar daca aceasta a obtinut doar 30,71 %.

Citeste si:

Sistemul electoral italian este complicat la nivelul Senatului unde se atribuie bonusul majoritatii pe baza regionala.

Cresterea aurului vine chiar si in ciuda unui raport al Goldman Sachs care si-a revizuit negativ tintele de pret pentru acest an. Banca estimeaza un nivel de 1.615 dolari/uncie pentru urmatoarele trei luni (in scadere de la 1.825 dolari), de 1.600 dolari pentru urmatoarele sase luni ( de la 1.805 dolari) si de 1.550 dolari pentru urmatoarele 12 luni (de la 1.800 dolari).

Aurul a fost unul dintre putinele metale pretioase care au inregistrat cresteri in sedinta de marti. Contractele pe argint cu livrare in luna martie au scazut cu 0,56%, pana la 28,92 dolari, in vreme ce platina a cazut cu peste 1%, pana la 1.600 dolari/uncie.

Citeste mai multe despre situatia din Italia, dupa alegeri: Berlusconi vrea coalitie cu adversarii. Urmeaza impasul politic? + Infografic: 2013, anul investitiilor in aur? (Click pe infografic)

Sursa foto: freedigitalphotos.net