Policolor, unul dintre cei mai importanti producatori de lacuri si vopsele din Romania, a investit anul trecut 1,5 milioane de euro in dezvoltarea brandului de vopsele auto Klar Professional, dar si in imbunatatirea instalatiilor de filtrare si tratare a apelor uzate de la fabrica din Bucuresti.

„In 2013 am implementat proiectul de modernizare a departamentului de cercetare si dezvoltare al Klar Professional, operatiune cu o valoare de aproape 1 mil. euro ceea ce a presupus investitii in aparatura, training, instalatii si procese de testare, dar si circa jumatate de milion de euro in imbunatatirea performantei instalatiilor de filtrare si a celor de tratare a apelor uzate”, a declarat pentru wall-street.roMarius Vacaroiu (foto), director general Policolor.
Pentru reducerea amprentei procesului de productie asupra mediului, Policolor a achizitionat o noua instalatie de recuperare a solventilor utilizati
Tot in cursul anului trecut, Policolor-Orgachim a finalizat o investitie importanta in retehnologizarea unitatii de productie din Bulgaria.
Pentru 2014, mai precis pentru a doua parte a anului, este programata demararea proiectului de relocare, modernizare si extindere a fabricii de vopsele autorefinish Klar Professional, investitia destinata acestui proces fiind estimata la 4-6 milioane de euro.
„Proiectul urmeaza sa fie finalizat intr-un interval de aproximativ doi ani. Aceasta noua fabrica are ca scop cresterea eficientei si flexibilitatii de productie”, au mai precizat reprezentantii Policolor.
Policolor si-a propus sa vanda divizia de vopsele auto Klar, dupa ce va reloca fabrica din Bucuresti, in 2015.
In prezent, Policolor produce peste 1.000 de tone de vopsele auto, reprezentand circa 8-10 milioane de euro din cifra de afaceri estimata la 30 de milioane de euro, care cuprinde si lacuri pe baza de apa, grunfillere, chituri, sisteme ready mix.
Klar ocupa prima pozitie in clasamentul furnizorilor de profil in functie de volumele desfacute pe piata, 41,5%, potrivit celui mai recent studiu realizat de compania de cercetare InterBiz, si locul doi in functie de valoarea vanzarilor, cu o cota de 20,5% intr-un sector evaluat la 25 milioane de euro. In ultimii 4 ani, piata de vopsele auto a fost in scadere.

Klar Professional este divizia specializata in vopsele auto a Policolor, cel mai mare producator cu traditie pe piata din Romania (din 1965). Cu o istorie de peste 40 de ani in industria vopselelor auto, KLAR Professional este compania cu un nivel avansat de experienta in producerea de vopsele auto OEM, aftermarket si de sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor.
Grupul Policolor – Orgachim opereaza doua mari unitati de productie: Policolor Romania si Orgachim Bulgaria si este liderul regional in domeniul tehnologiei vopselelor si lacurilor in zona Sud-Est Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri