AdePlast, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din Romania, companie care anul trecut a depasit pragul de 50 de milioane de euro in afaceri, a produs in ultimii 10 ani peste doua milioane de tone de adezivi si mortare uscate in cele trei fabrici pe care le detine.

Fabrica de mortare uscate de pe platforma industriala de la Oradea, prima fabrica AdePlast din Romania, a fost inaugurata in iunie 2004, iar pana in prezent a produs putin peste un milion de tone de produs finit. Acest lucru se traduce prin echivalentul a 34 de milioane de saci, reprezentand circa 50.000 de tiruri a cate 20 tone.

Fabrica din Oradea deserveste acum exclusiv regiunii de Vest a Romaniei, la fel de bine ca piete externe precum Ungaria, Austria sau Gemania. Capacitatea totala de productie a fabricii din Oradea se ridica la 250.000 de tone adezivi si mortare uscate.

Totodata, AdePlast a produs, in perioada septembrie 2008 - iunie 2014 in fabrica de adezivi si mortare uscate de pe platforma din Ploiesti, a doua zona industriala inaugurata de catre compania patronata de catre omul de afaceri Marcel Barbut, peste un milion de tone de produs finit. Capacitatea de productie a fabricii instalate este de 450.000 tone/an, iar lunile la care fabrica este obligata sa lucreze aproape de capacitatea maxima sunt iulie-septembrie. Raportat la cantitatea produsa, in saci de 30 kg, acest lucru s-ar putea traduce in echivalentul a 34 milioane de saci, cate unul pentru pentru fiecare bulgar, roman sau moldovean.

Fabrica de adezivi si mortare uscate de pe platforma industriala de la Ploiesti a fost inaugurata in septembrie 2008, dupa o prima investitie de aproximativ 20 de milioane de euro. Ulterior, au fost investite aici alte cateva milioane de euro pentru cresterea si diversificarea capacitatii de productie si modernizarea fabricii. Fabrica este una dintre cele mai moderne fabrici la nivelul AdePlast dar si la nivel european.

Fabrica de adezivi si mortare uscate de la Roman, cea mai noua facilitate de productie a AdePlast la nivel local, a fost inaugurata in aprilie 2013, avand o capacitate de productie de 450.000 tone/an de adezivi si mortare uscate. Pana in prezent, in fabrica de la Roman, au fost produse circa 75.000 de tone de produs finit, echivalentul in saci de 30 de kilograme, la 2,5 milioane de bucati.

Principalii concurenti ai AdePlast pe piata adezivilor si mortarelor uscate sunt Ceresit (Henkel), Baumit sau Duraziv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri