Managementul F64 Studio, cel mai mare retailer local de produse foto video, vrea ca vanzarile online sa depaseasca jumatate din cifra de afaceri pe 2014, a declarat pentru wall-street.ro, Marian Alecsiu, director general si cofondator al companiei.

Marian Alecsiu va fi speaker alaturi de reprezentantii altor magazine online la ecomTEAM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing digital, care va avea loc pe 2-3 aprilie, la Brasov.

Anul trecut retailerul a avut o cifra de afaceri de 88 de milioane de lei (19,9 mil. euro), mai mult cu 7% fata de 2012.

Managerul isi doreste ca anul acesta compania sa isi mareasca businessul cu circa 10% urmand sa ajunga astfel la aproximativ 97 de milioane de lei (21,5 mil. euro).

De asemenea, vanzarile pe internet ar trebui sa depaseasca jumatate din comenzile totale.

„Anul trecut aproape 45% din vanzari au fost generate de comenzile online, in timp ce in 2012 ponderea vanzarilor pe internet a fost sub 40%. Trendul este clar ascendent in online atat in Bucuresti, cat si in provincie”, a explicat Alecsiu.

Cresterea ponderii vanzarilor pe internet a fost determinata de faptul ca tot mai multi romani au incredere in acest tip de comert, de introducerea unor canale noi in mixul de marketing al companiei si de promovarea acesteia in media si social media.

Au renuntat la deschiderea de magazine

De altfel, in urma cu doi ani Marian Alecsiu afirma ca isi doreste ca retailerul sa sa extinda prin deschiderea a sase magazine in cursul lui 2013, dar intre timp planul a fost amanat.

“Din cauza schimbarilor survenite in piata foto am inghetat proiectul nostru de dezvoltare offline prin deschidere de magazine in provincie. Focusul nostru este pe dezvoltarea online, incercand sa reproducem experienta din magazinul fizic in online. Investitia ar fi mult mai mica in cazul deschiderii punctelor de lucru din provincie, dar investitia in dezvoltarea online ne asigura conditiile necesare unei dezvoltari pe termen lung”, afirma seful F64 Studio.

El nu a precizat care este suma necesara pentru a creste pe internet si care este ar fi investitita pentru deschiderea de magazine in afara Bucurestiului.

Vanzarile de smartphone-uri si tablete, inca nesemnificative

De asemenea, anul trecut compania a inceput sa comercializeze smartphone-uri si tablete.

"Vanzarile sunt nesemnificative in comparatie cu cifra noastra de afaceri, dar motivul pentru care ne-am indreptat atentia catre aceasta categorie nu are legatura cu cifra de afaceri, ci mai degraba cu interesele clientilor nostri. Incurajam pasiunea pentru fotografie, indiferent de buget sau de dispozitiv. Intrevedem o crestere a interesului consumatorilor pentru smartphone-uri cu functie foto-video, pentru toate utilizarile casnice”, spune Alecsiu.

F64 Studio este o companie fondata in 2001 de catre Marian Alecsiu (46 de ani) si Daniela Becheru (45 de ani), aceasta fiind detinuta in proportii egale de cei doi antreprenori.

Retailerul are 130 de angajati, dintre care 50 de persoane lucreaza in magazinul din apropiere de Piata Unirii din Capitala. Unitatea are 1.300 de metri patrati si este printre cele mai mari magazine foto-video din Sud-Estul Europei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri