Industria de retail online din Europa va creste in acest an cu o pondere similara cu anul trecut. Intreaga piata a crescut anul trecut de la 131,61 miliarde de euro la 156,28 miliarde de euro, echivalentul unei evolutii de 18,4% si se asteapta ca aceasta pondere sa ramana identica si pentru anul in curs.

Astfel, industria de comert online va evolua anul acesta pana la 185,39 miliarde de euro. Aceste predictii vin de la RetailMeNot, care a analizat industria eCommerce alaturi de Centre for Retail Research. Cercetarea sugereaza de asemenea ca, desi magazinele online vor evolua cu 18,4%, vanzarile offline vor scadea cu 1,4%.

Studiul arata ca internautii din Europa vor cheltui mai mult per tranzactie. Valoarea medie a cosului de cumparaturi va fi de 61,85 euro, in crestere cu 6% fata de anul trecut. Totodata, consumatorii vor realiza mai multe tranzactii online, 17,8, fata de 15,8 anul trecut. Clientul mediu va cheltui 970 euro in tranzactii online, fata de 874 euro cu un an in urma.

Afla cele mai noi tendinte in eCommerce, vorbeste cu nume mari din industrie si imbunatateste-ti business-ul la cea mai mare conferinta regionala dedicata comertului online, ecomTEAM 2015. Inscrie-te acum si beneficiaza de reduceri substantiale la conferinte si workshop-uri!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri