Valoarea licitatiilor realizate prin cea mai mare platforma de profil din lume, eBay, au scazut in februarie cu 26,2%, comparat cu aceeasi luna a anului precedent, in timp ce concurentul Amazon a inregistrat crestere, conform unui raport al ChannelAdvisor.

Scaderea valorii licitatiilor este in contrast cu cresterea de 8,6% a produselor cu pret fix de pe eBay. „Licitatiile nu mai sunt convenabile, si sunt bune doar pentru anumite nise, in piata de eCommerce de astazi”, considera Scot Wingo, CEO al ChannelAdvisor. „Aceasta tendinta se resimte de ceva vreme in industrie; pe masura ce comertul online devine mainstream, oamenii sunt din ce in ce mai putin interesati de cautarea «de comori»”.

Per total, cresterea eBay a palit in comparatie cu cea a Amazon.com, numarul 1 in Internet Retailer 2014 Top 500 Guide.

Vanzarile clientilor ChannelAdvisor prin Amazon.com a crescut cu 22,7% de la an la an, in scadere insa de la 27% in timpul concediilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri