Piata romaneasca de comert electronic creste constant cu 33-35% de la un an la altul, iar locurile de munca din acest domeniu se dezvolta si ele treptat. Acest lucru reprezinta o oportunitate si pentru piata de job-uri – sau cel putin asa considera doi tineri care au lansat un portal specializat pe locuri de munca in comert online, Ecomjobs.ro.

Lavinia Biberi are 30 de ani si este absolventa de Jurnalism si Stiintele Comunicarii in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cua din Iasi (2008) si absolventa de Master la SNSPA (Comunicare si Relatii Publice), promotia 2010. S-a nascut in Roman, Jud. Neamt.

„Aici mi-am descoperit si pasiunea pentru blogging, care a aparut mai mult ca o nevoie de a scrie mai mult, mai bine, sa cunosc oameni noi si sa am ce sa le ofer. Asa au aparut si campaniile de sensibilizare Globuri cu Suflet (7 editii se fac in acest an), 10 pentru primul meu calculator (3 editii) sau Imbratisam Lectura (2 editii)”, spune tanara. „Din curiozitate m-am inscris in vara 2015 la cursul de antreprenoriat «Inovare sociala pentru integrarea durabila a femeilor pe piata muncii» unde am pus bazele proiectului eComJobs.ro, fiind si primul meu proiect. Aici am constientizat mai bine angajarile asumate intr-un astfel de proiect si in doua luni l-am pus pe picioare”.

Partenerul ei in business este Ciprian Dragoi (foto jos), activ in mai multe startup-uri precum Marketizator.com, Trendi.ro sau Cadoland.ro.

De ce o platforma specializata in eCommerce?

In Romania, Ecomjobs.ro este locul de intalnire dintre cei interesati sa lucreze in domeniul eCommerce-ului si managerii de magazine online care sunt in cautarea de colaboratori in acest domeniu - full time, part time sau taskuri punctuale.

„Proprietarii de magazine online si-ar cauta mai rapid aici oameni cu o experienta in ecommerce sau freelanceri cu proiecte asemanatoare la activ. Triem astfel CV-urile venite valuri pe alte site-uri de joburi. Candidatii stiu exact ce implica munca intr-un magazin online si vor aplica acolo unde simt ca au experienta pe acea nisa sau cel putin s-ar descurca ca si incepator”, considera Lavinia.

Cu alte cuvinte, portalul ofera exclusiv job-uri in domeniul eCommerce- management, programare, PR& Marketing, CRO, Editare, Design, Vanzare, Administrare, SEO sau Logistica.

Piata romaneasca de comert electronic este formata din aproximativ 5 000 de magazine online, cu 11% mai multe decat in 2013, potrivit estimarilor principalilor jucatori. Comertul electronic romanesc creste constant de la un an la altul cu 33-35%; o crestere accelerata ce se reflecta intr-un numar restrans de industrii. Cat despre valoarea pietei de e-commerce din Romania in 2015, previziunile o situeaza la aproximativ 1 miliard de euro.

In prezent, serviciul este gratuit atat pentru angajatori, cat si pentru candidati, inscrierea pe site nu necesita crearea unui cont. Totodata, exista posibilitatea de colaborare cu freelanceri cu experienta in eCommerce.

„Tot mai multi tineri aleg sa lucreze ca freelanceri, castigand bani fara a intra foarte des in contact cu angajatorul. Fie ca lucreaza de acasa sau dintr-un Hub sau cafenea, au proiecte pentru companii si magazine online din toate colturile tarii si ale lumii. Aproape 400.000 de romani figureaza in economia locala ca persoane fizice autorizate (PFA), cu peste 12,5% mai mult fata de nivelul de acum cinci ani, arata cele mai recente date publicate de Registrul Comertului”, puncteaza tanara antreprenoare.

In prezent nu a fost implementat un sistem de monetizare, urmarindu-se cresterea comunitatii – atat a companiilor care ofera job-uri cat si a cererii. Investitia in proiect a fost una minima, subliniaza, la randul sau, Ciprian. „pentru realizarea efectiva a site-ului (continut, organizare, programare, design), ne-am completat reciproc cu skill-uri deja stapanite si investitia s-a rezumat doar la timpul nostru liber”.

Consideri ca un site de job-uri nisat pe eCommerce este o idee buna? De ce da/nu? In curand, vom discuta despre acest subiect si la editia din 2016 a celei mai importante conferinte de eCommerce din regiune, ecomTEAM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri