Daniel Nicolescu, fondator Symphopay si fost manager al PayU, estimeaza ca piata de comert online va creste si in 2017, insa intr-un ritm mai temperat comparativ cu anii precedenti. El subliniaza ca factorii importanti de crestere vin din trei verticale. Afla care sunt acestea, dar si modificari legislative si viitorul Symphopay, din textul de mai jos.

Cele trei verticale de evolutie sunt:

  • Multi-Channel – tot mai multi comercianti de succes au dezvoltat strategii care integreaza mai multe canale de distributie ale produselor; vedem integrari de la clasicul online-offline pana la modele mai sofisticate care adauga si canale de afiliati sau pe modelul „Marketplace”.
  • Logistica & Infrastructura – Daniel se asteapta ca in 2017 sa vada o dezvoltare accelerata pe partea de logistica, respectiv puncte de livrare fixe (“pick-up points”) si cresterea acuratetii estimarilor asupra timpilor de livrare
  • Platile mobile – faptul ca 90% din comenzile eCommerce sunt (inca!) platite cu numerar la livrare reprezinta o mare frana in dezvoltarea acestei industrii. „SymphoPay este implicata in cateva proiecte de anvergura de plata cu cardul la livrare care vor contribui in mod masiv atat la atragerea de mult mai multi cumparatori cat si la cresterea masiva a volumelor procesate”, subliniaza antreprenorul.

Daniel Nicolescu va fi prezent la ecomTEAM 2017, urmand sa ofere perspective relevante privind piata de comert online din tara si business-urile conexe. Alaturi de el, pe scena, vor urca manageri internationali si romani de la companii precum eBay, Google sau eMag. Inscrie-te acum!

La nivel legislativ, cel mai important pentru mediul de business este abilitatea de a derula activitatea intr-un mediu stabil si prognozabil. In consecinta, cel mai important ar fi un cadru legislativ fara prea multe schimbari si cu proceduri mult simplificate.

Piata eCommerce, 2 mld. euro

Piata eCommerce este evaluata in acest moment la aproximativ 2 miliarde de euro, valoare ce reprezinta insa doar 2% din totalul pietei de retail din Romania.

„Cu alte cuvinte, exista o oportunitate reala de dezvoltare si sunt cateva nise care ar putea lua avant in urmatorii ani si aici putem observa verticalele de fashion, copii, casa si gradina si servicii financiare”, subliniaza Daniel Nicolescu.

Daca esti pasionat de e-commerce, ai sau te gandesti sa lansezi o afacere in domeniu si vrei sa inveti de la cei mai buni, ecomTEAM 2017 este evenimentul de unde poti invata lucruri cu adevarat utile. Inscrie-te acum!

Romania are doua mari avantaje: pozitionarea geografica si resursele umane – „aici ma refer atat la numarul mare de specialisti cat si abilitatea nativa a romanilor de a vorbi corect si fara accent o limba straina”.

„Cu siguranta ele pot constitui motive suficient de puternice pentru jucatori globali ce urmaresc intarirea pozitiei in piata prin dezvoltarea unui hub regional, hub ce poate fi logistic, de dezvoltare sau ambele”, subliniaza managerul.

Vino la ecomTEAM 2017 si vei avea posibilitatea de a discuta cu Daniel si alti speakeri de renume, incheia parteneriate si afla ponturi si instrumente relevante din eCommerce si nu numai.

Citeste in Wall-Street PRO ce asteptari are Daniel Nicolescu de la Symphopay.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri