Ilya Kretov, general manager pentru Rusia si tarile emergente la eBay, a declarat intr-un interviu exclusiv acordat wall-street.ro, ca este nevoie de o mai mare indrazneala a companiilor romanesti si de o deschidere mai puternica catre livrarile internationale.

"Daca as putea face rapid o schimbare, de care sa beneficieze si eBay, ar fi sa existe o mai mare indrazneala si o mai mare deschidere a companiilor romanesti catre livrarea internationala. Doar 2% din IMM-urile romanesti livreaza transfrontalier, media europeana fiind de 8%", a declarat Ilya Kretov pentru wall-street.ro.

Seful eBay pe regiune a venit in Romania la ecomTEAM, unul dintre cele mai importante evenimente din piata locala de e-commerce, organizat de wall-street.ro.

Unul dintre scopurile vizitei sale in Romania este acela de a depista "de la fata locului" oportunitatile de dezvoltare ale eBay pe piata locala. Acesta a mai spus ca nu exclude un dialog deschis cu eMag, principalul jucator de pe piata locala, dar si cu seful Postei Romane, pentru potentiale colaborari.

Intrebat care este principala piedica in calea dezvoltarii mai rapide a eBay in Romania este dominatia cash-ului. "90% dintre plati se fac doar cash. Daca oamenii s-ar obisnui cu cardul si platile online, cumparaturile ar ajunge sa se faca doar asa", a mai spus Kretov.

Poti citi multe detalii intr-un interviu amplu cu Ilya Kretov, in curand pe wall-street.ro. De asemenea, Ilya Kretov este speaker marti, 22 martie, la ecomTEAM 2017. Inca mai poti achizitiona bilete pentru evenimentul eCommerce.

Sursa foto: Octav Ganea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri