Rata de abandon a cosului de cumparaturi in eCommerce este de circa 78-80% in Romania - adica patru din cinci oameni care ajung la "casa de marcat" cu produsele se razgandesc, subliniaza Valentin Radu, antreprenor si CEO Omniconvert. Cum poti reduce aceasta rata de abandon si cum poti creste ratele de conversii?

Valentin Radu va fi prezent la ecomTEAM 2018, la Brasov, unde va sustine un workshop inedit de "Problem Solving" unde actorul principal vei fi TU! Vino la ecomTEAM 2018, 28-29 aprilie, si pune intrebari celor mai mari specialisti in eCommerce!

"In Romania, digital marketerii sunt din pacate orientati pe a cheltui bani in advertising pe Google sau Facebook, in loc sa investeasca energie pentru a schimba mesajele catre clienti, a face "mici hack-uri" in magazine!", puncteaza Valentin Radu. Vezi din emisiune ce "tips & tricks" ofera specialistul.

In comertul electronic sunt patru lucruri importante pe care trebuie sa le iei in seama:

1. Cui vinzi, deci sa iti cunosti targetul;
2. Ce oferta ai, deci ce castiga clientii daca achizitioneaza de la tine;
3. Unde ii scrii mesajul, in ce momente din vizita;
4. CAND ii oferi acel lucru, pe tot "buyer journey-ul" lor.

"Din pacate, multi se axeaza doar pe "cui vand", aduc trafic si lasa site-ul aproape neschimbat. "Pentru mine nici macar nu mai este frustrant, o iau ca pe un dat - asa cum iau si guvernul asta nou!", spune, razand, Valentin Radu.

"Din pacate, oamenii cumva s-au obisnuit ca totul este complet impredictibil in Romania - si este un lucru rau. Este frustrant, ne straduim de dimineata pana seara, pentru ca mai incolo jucatorul politic sa schimbe complet regulile, peste noapte!", spune, gesticuland, Valentin.

In Suedia, un antreprenor "cheltuieste" 2-3% din timpul sau pentru a se alinia legilor fiscale din stat, in timp ce in Romania, un antreprenor care face un lucru similar isi consuma 16-17% din energie in acest sens, mai spune Valentin Radu.

Afla din clip ce ar schimba CEO-ul Omniconvert in politica romaneasca, ce sfaturi ofera antreprenorilor, dar si ce planuri de expansiune are. Vino la ecomTEAM pentru a participa la una dintre cele mai mari conferinte regionale de eCommerce din regiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri