Sute de magazine online apar lunar in Romania - anul trecut existau circa 7.000 de magazine online active in Romania, iar in prezent crestem cu sute de magazine lunar, spune Florinel Chis, director executiv la Asociatia Romana a Magazinelor Online (ARMO). Pe langa start-up-uri sunt si magazine fizice care intra in eCommerce, dar si producatori care vor sa renunte la reteaua de retaileri si sa vanda direct, iar eCommerce-ul ii ajuta in acest sens. "Din pacate, romanii inca gandesc in granitele tarii, spre deosebire de germani sau britanici", spune Chis, prezent la emisiunea Iesit din Tipar.

Florinel Chis va fi prezent la ecomTEAM 2018, unde va prezenta un studiu exclusiv despre eCommerce-ul romanesc! Interactioneaza cu speakeri de top din Romania si din afara tarii, pune-te la punct la nivel legislativ, SEO, Analytics, gaseste noi oportunitati de business si incheie parteneriate intr-un spatiu gandit special pentru tine.

Multe dintre noile magazine online sunt lansate de producatori locali, care "ataca" astfel intreaga tara; de asemenea fashion-ul este o zona inca incomplet exploatata, chiar daca au intrat si magazinele mari, traditionale, in eCommerce, spune Florinel Chis. "Publicul doreste diversitate, isi doreste sa acceseze atat branduri cat si produse ale noilor creatori. Avem chiar retaileri de fashion care au atras investitii pentru a se extinde in regiune. Pe langa acestea merg foarte bine home&deco, pet shop, puericultura".

Electro-IT-ul se pastreaza "mai plat", in timp ce piata de carti in zona de online creste foarte mult, insa baza este foarte mica.

Daca ar fi sa isi deschida propriul magazin online, Florinel Chis spune ca ar construi unul exclusivist, nisat, de jucarii educative pentru copii. "Nu simple jucarii ci un magazin-concept: as vinde o ACTIVITATE pe care o poti face IMPREUNA cu copilul tau; nu i-as vinde clientului un obiect, cat o idee".

Pretul nu mai este un factor diferentiator, nu aduce valoare adaugata semnificativa; este important, insa, sa ai un pret competitiv, in anumite marje de profit cat sa iti sustii un business sanatos pentru a oferi experiente placute de achizitie.

Afla din interviul video cu Florinel Chis ce se va schimba la nivel legislativ in eCommerce-ul romanesc, ce diferente (si asemenari) sunt intre piata eCommerce din Romania vs Germania sau Marea Britanie, dar si cate magazine online au afaceri de peste 1 milion de euro, in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri