Datorita numeroaselor sale avantaje, comertul online capata din ce in ce mai mult teren, inclusiv in zonele rurale ale Romaniei, sustinut in special de dezvoltarea tehnologiei si a penetrarii tot mai mari a smartphone-ului. Gama extinsa de produse la care au acces, faptul ca le pot comanda oricand, simplitatea procesului de livrare si preturile avantajoase sunt doar patru dintre motivele pentru care locuitorii din mediul rural se indreapta catre canalul de vanzare online.

Vino la ecomTEAM 2018 pentru a afla mai multe statistici exclusive despre eCommerce-ul romanesc!

26% dintre clientii eMAG provin din mediul rural si 18% dintre comenzile plasate sunt livrate in zonele rurale. Tendinta de a adopta acest canal de vanzare, transparent si modern, este evidentiata de cresterea cu 55% a numarului de comenzi livrate aici de eMAG in 2017, fata de 2016.

„Comertul online le ofera locuitorilor din zonele rurale acces la o gama extinsa de produse pe care le pot comanda usor, dar si un confort sporit datorita serviciilor de livrare a comenzilor. Ne dorim ca fiecare client, indiferent de zona in care locuieste, sa gaseasca oricand la eMAG tot ce isi doreste. De aceea ne imbunatatim in permanenta atat gama de produse, cat si serviciile: de la livrare si retur, pana la modalitatile de finantare si plata”, a declarat Stejara Pircan, VP Commercial eMAG.

Numarul celor care fac cumparaturi online creste constant, pe fondul penetrarii tot mai mari a smartphone-ului. Majoritatea clientilor din zonele rurale care fac cumparaturi online sunt tineri, au varsta cuprinsa intre 18 si 34 de ani (54,9%), iar 39,01% au varsta cuprinsa intre 35 si 55 de ani. Cele mai multe comenzi au fost livrate in judetele Timis, Prahova si Cluj.

Topul judetelor in care au fost livrate cele mai multe comenzi din zona rurala (judetul Ilfov nu a fost inclus) si comuna cu cel mai mare numar de comenzi din fiecare judet in parte:

1. Timis – Dumbravita
2. Prahova – Blejoi
3. Cluj – Floresti
4. Constanta – Valu lui Traian
5. Suceava – Scheia
6. Iasi – Valea Lupului
7. Dambovita – Crevedia
8. Bihor – Santandrei
9. Mures – Sangeorgiu de Mures
10. Arges – Bascov
11. Neamt – Sabaoani
12. Arad – Vladimirescu
13. Maramures – Moisei
14. Harghita – Remetea
15. Brasov - Sanpetru

Topul celor mai comandate produse din zona rurala:

1. Produse pentru copii
2. Electrocasnice mari
3. Electrocasnice mici
4. Telefoane mobile
5. Accesorii si servicii pentru telefoane
6. Produse de bricolaj
7. Jucarii
8. Produse de ingrijire personala
9. Produse pentru casa
10. Mobila si saltele
11. Televizoare
12. Produse pentru curatenie
13. Periferice PC
14. Carti
15. Asigurari

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri