evoMAG estimeaza pentru anul acesta o crestere de peste 25% a pietei locale de echipamente electronice reconditionate (refurbished). Motivele principale pentru cresterea vanzarilor de astfel de produse tin de pretul mai mic de achizitie, in unele cazuri, cu pana la jumatate fata de echipamentele noi, dar si de performantele pe care le au aceste echipamente, care, cu toate ca sunt mai vechi, au configuratii de actualitate, apropiate celor de ultima generatie.

„In ultimul an, ne-am dublat vanzarile in categoria de echipamente electronice reconditionate. Tot mai multi clienti au constientizat avantajele produselor refurbished, cu atat mai mult cu cat, in ultimii ani, inovatia tehnologica nu a mai pus accent atat de mult pe puterea de calcul, ci pe reducerea dimensiunilor produselor si pe eficienta energetica a acestora”, spune Mihai Patrascu, CEO evoMAG.

In prezent, la evoMAG pot fi achizitionate echipamente refurbished ca laptopuri, calculatoare / sisteme PC, imprimante laser alb-negru, imprimante laser color, multifunctionale si monitoare.

Best buy

Cele mai cumparate produse din categoria de electronice reconditionate de la evoMAG sunt laptopurile, cu o pondere de 68% in vanzari, calculatoarele / sistemele PC, cu 20% pondere in vanzarile de electronice refurbished, si imprimantele / multifunctionalele, cu 10% pondere.

Astfel, spre exemplu, clientii evoMAG pot achizitiona laptopuri reconditionate de la 699 de lei, calculatoare refurbished la preturi incepand de la 269 de lei sau imprimante multifunctionale refurbished (laser) mai ieftine cu 52%. Electronice refurbished accesibile la pret vor putea fi cumparate si de Black Friday, produsele disponibile atunci la reduceri fiind insa diferite de cele de acum.

Ce sunt produsele refurbished?

Produsele refurbished sunt echipamente IT profesionale ce au fost utilizate in mediul de afaceri european si care, prin diferite programe de leasing, se intorc la producator si sunt vandute ulterior ca echipamente electronice reconditionate. Producatorii care ofera aceste echipamente sunt Dell, HP, Lenovo, Fujitsu, Lexmark, Brother, Samsung, HP si multi altii.

Produsele refurbished sunt curatate foarte bine de praf si de urme de utilizare, beneficiaza de verificarea fiecarei componente, eventual de inlocuirea unor piese, daca este cazul, apoi sunt testate pentru a fi functionale 100%, in conformitate cu produsul original.

Principalele avantaje ale produselor reconditionate

Laptopuri, calculatoare/sisteme PC:
- Preturi reduse, in unele cazuri, chiar si la jumatate fata de un sistem similar nou
- Produsele sunt livrate cu Windows licentiat (Windows 10 Home si Pro) preinstalat
- Configuratia este de actualitate (sisteme I3, I5, I7)
- Sistemele sunt testate
- Garantie 12 luni

Imprimante / multifunctionale, monitoare:
- Preturi mai mici, in medie, cu pana la 30%
- Compatibilitatea componentelor verificata prin sute de teste, astfel incat performanta sa nu fie afectata
- Software actualizat
- Garantie 12 luni

Echipamentele electronice reconditionate reprezinta o solutie buna atat pentru firmele care vor sa reduca din costuri, cat si pentru cele care vor sa investeasca in sisteme putin mai vechi, dar care ruleaza foarte bine majoritatea aplicatiilor noi. Totodata, electronicele refurbished sunt achizitionate din ce in ce mai mult si de utilizatorii individuali care constientizeaza aceste avantaje.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri