VTEX, furnizor global de solutii ecommerce in cloud pentru companii mari, si una dintre cele mai importante platforme ecommerce din lume, intra in parteneriat cu PayU, liderul pietei de plati online din Romania, pentru furnizarea unei solutii de ecommerce preintegrata cu tehnologia care permite achizitii online, cu cardul, printr-un singur click.

Cele doua companii au dezvoltat impreuna o solutie tehnologica (API) ce le permite utilizatorilor sa faca achizitii online printr-un singur click, informatiile de plata necesare fiind introduse o singura data in platforma, operatiune ce nu va mai fi necesara la plata comenzilor viitoare.

Noua solutie este parte integranta a SmartCheckout, tehnologie VTEX patentata de plata online fara parola, cu un sistem de checkout rapid si transparent care genereaza din start o crestere de peste 20% a ratei de conversie pentru magazinele care implementeaza platforma VTEX.

Solutia de plata printr-un singur click imbunatateste experienta de shopping a utilizatorilor si, in acelasi timp, contribuie la cresterea suplimentara a ratei de conversie.

Implementarea acestei tehnologii este posibila prin respectarea de catre VTEX si PayU a cerintelor impuse de standardul de securitate PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard), cel mai inalt standard de securitate in domeniul platilor online. PCI-DSS presupune asigurarea securitatii datelor de card atunci cand sunt stocate, procesate si transmise astfel de date. Respectarea acestui standard de securitate ia in calcul atat infrastructura IT, cat si criptarea informatiei si testarea continua a tuturor componentelor implicate in procesarea online, pentru detectarea vulnerabilitatilor de securitate.

„La nivelul pietei de ecommerce, rata de conversie din Romania este de aproximativ 1%, iar rata medie de abandon a cosului de cumparaturi este de 75%. Parteneriatul dintre VTEX si PayU contribuie la dezvoltarea industriei de comert electronic din Romania, prin imbunatatirea ratei de conversie a magazinelor online care implementeaza platforma VTEX, lucru ce duce, in final, la cresterea satisfactiei clientilor si a increderii lor in procesul de achizitie online”, spune Ionut Farcas, Country Manager VTEX pentru Romania.

,,Intotdeauna cautam oportunitati de a sustine cresterea comerciantilor din portofoliul nostru, iar parteneriatul cu VTEX vine sa ilustreze perfect acest lucru. Impreuna ne dorim sa le oferim cumparatorilor online cele mai bune servicii, pentru ca este simplu, sigur si rapid sa platesti cu un singur click. Drept dovada, anul acesta, in prima parte a zilei de Black Friday, 7 din 10 cumparatori si-au salvat datele cardului pentru a plati instant produsele preferate”, declara Marius Costin, Country Manager PayU Romania.

Noua solutie dezvoltata de cele doua companii stimuleaza achizitiile direct de pe telefonul mobil, utilizatorii nemaifiind nevoiti sa introduca datele de card, cele personale sau de livrare la fiecare achizitie, imbunatatindu-se astfel radical experienta de shopping.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri