eMAG Ungaria si Extreme Digital, cei doi lideri ai comertului online din Ungaria, anunta fuziunea, dand astfel nastere uneia dintre cele mai importante companii de ecommerce din Europa Centrala si de Est capabila sa concureze cu retailerii offline si online globali.
„Acest parteneriat reprezinta o recunoastere a scalabilitatii si calitatii tehnologiilor eMAG dezvoltate in ultimii zece ani. Avem certitudinea ca dezvoltarea eMAG in regiune se va intensifica in urma acestei fuziuni, creand premisele extinderii in tarile unde Extreme Digital deja activeaza”, a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG. “Extreme Digital a fost fondat in 2001 de catre Balázs Várkonyi si Gyula Kelemen, cei mai puternici antreprenori din zona de tehnologie din Ungaria. Experienta lor, alaturi de tehnologia si know-how-ul eMAG, ne vor ajuta sa construim cea mai mare companie locala de tehnologie, cu o tinta de un miliard de euro in sase ani”.

In urma fuziunii, eMAG Romania va deveni actionar majoritar al noii entitati, cu 52% din actiuni, restul de 48% revenind actionarilor Extreme Digital. Finalizarea tranzactiei este conditionata de primirea acordului autoritatilor de concurenta.

Balázs Várkonyi, in calitate de CEO, si Gyula Kelemen, in calitate de CFO, alaturi de Catalin Dit, actualul Country Manager al eMAG Ungaria, vor conduce noua companie cu sediul la Budapesta. Tehnologia folosita in Ungaria si in cele cinci tari noi (Cehia, Slovacia, Slovenia, Croatia si Austria) va fi cea dezvoltata de eMAG.

Pentru partenerii din Marketplace, eMAG devine astfel o poarta catre scalarea si internationalizarea afacerilor, in timp ce pentru clientii din Ungaria se traduce in mai multe beneficii: acces la un numar mai mare de produse, preturi mai bune, comoditate mai mare prin servicii de livrare si retur la standarde inalte.

Extreme Digital este un jucator important pe piata de retail din Ungaria, care foloseste un model de afaceri hibrid ce imbina comertul online cu cel offline. Astfel clientii pot primi offline produsele pe care le-au comandat online, in cele 16 magazine pe care le detine.

Vino la
ecomTEAM 2019 pentru a discuta cu oficiali eMAG, alaturi de alti C-Levels din companii renumite din eCommerce! Nu rata evenimentul anului in comert online, inscrie-te acum!
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri