Primele informatii neoficiale despre intrarea Amazon in Olanda au aparut in octombrie 2019. Desi inca nu este cunoscuta o data oficiala a lansarii Amazon.nl, retailerii se pot inregistra inca de acum pe site-ul Services.amazon.nl.

Cat costa vanzarea pe Amazon.nl

Pentru a vinde pe Amazon.nl te va costa 39 euro fara TVA, lunar, si cu un singur cont vei putea vinde si pe orice alta piata pe care este prezent Amazon in Europa. Pentru cei care vand doar cateva produse, o optiune mai buna ar putea fi sa devii seller individual. Amazon Basic Account este pentru cei care vand mai putin de 40 de produse pe luna, platind 99 de eurocenti per produs vandut si o alta taxa care variaza in functie de categoria de produse vanduta.

Peste 50% din vanzarile Amazon, vandute de selleri externi

In prezent, peste jumatate din vanzarile Amazon pe plan global sunt realizate de selleri externi. In Europa, IMM-urile inscrise in platforma au generat vanzari de 6,9 miliarde de euro.

Amazon a intrat pentru prima oara in Olanda in 2014 prin vanzarea Kindle si a cartilor electronice. Anul trecut, clientii din Olanda s-au putut inscrie la Amazon Prime.