”Înregistrăm în prezent o cerere foarte mare în special din partea firmelor de retail și distribuție. De cealaltă parte, cererea pe segmentul de producție este mai redusă și sperăm să revină. Acum am deschis cu toții, magazinele, cinematografele, lucrurile par a fi ‘business as usual’, însă cu ceva scăderi față de normal”, spune Carmen Ravon.

eCommerce-ul crește și trebuie să ne adaptăm, dar nu mă aștep ca magazinele să se închidă și să meargă doar pe online. Retailul nu moare, mall-urile nu se vor închide.

Reprezentantul CBRE anticipează că stocul de spații logistice și industriale va ajunge la 5 mil. mp la finalul acestui an, 75% din suprafață fiind deja pre-închiriată.

“Se construiește, dar trebuie să discuți din timp dacă vrei un spațiu mare. Depozitele nu așteaptă pentru că există cerere. Ne așteptăm ca stocul de spații să se dubleze în următorii cinci ani”, menționează Carmen Ravon.

Carmen Ravon a participat la ecomTEAM 2020, eveniment organziat de wall-street.ro, powered by Fan Courier, VTEX (Main partner), eMAG (gold partner), UniCredit Bank (gold partner), P3 Logistic Parks (gold partner), Gun Media (silver partner), Retargeting (silver partner), DWF (silver partner), CBRE (silver partner), Merchant Pro (silver partner), Plăți Online (sponsor), Canopy (sponsor), Veranda Mall (sponsor), Libris.ro (supporting partner), ARMO (supporting partner). Parteneri media: Cariere, Retail-Fmcg.ro, SmartBill, eComJobs.

Sursa foto: Shutterstock