„La începutul anului ne-am propus o cifră de afaceri de 1,4 mil. euro, însă nevoile clienților noștri, într-o perioadă cu provocări digitale majore cum a fost 2020, s-au accelerat și au generat volume de business în consecință. Anul 2020 ne-a solicitat la maximum prezența, iar echipa Innobyte a lucrat la foc continuu pentru a asigura suport companiilor pentru care furnizăm soluții digitale”, spune Cătălin Bordei, Managing Partner Innobyte, conform unui comunicat de presă transmis de către companie.

Comerțul online a fost, pentru multe afaceri, singurul canal de vânzări care nu a suferit direct pe fondul restricțiilor impuse în contextul pandemic. Multe companii au intrat în 2020 pe segmentul de vânzări online, dar și mai multe au urmărit să-și consolideze poziția și să-și accelereze creșterea pentru a compensa, astfel, încetinirea ritmului din offline.

„Primul trimestru a debutat cu o perioadă de incertitudine în contextul economic imprevizibil. Din luna aprilie am înregistrat, însă, o creștere exponențială a cererii de servicii, fie că vorbim de startup-uri sau de clienți cu o poziție deja consolidată în online” a precizat Cătălin Bordei, Managing Partner Innobyte.

Ce și-au dorit în 2020 companiile

• Implementarea de noi modele logistice adaptate contextului și restricțiilor.
• Accent pe analiza și îmbunătățirea performanței platformei de eCommerce, dar și pe facilitarea procesului de comandă.
• Securizarea platformei și a informațiilor personale ale clienților, elemente critice mai ales în contextul actual.

“Piața de eCommerce se maturizează, lucru evidențiat de procentele în creștere continuă a plății cu cardul, dar și a dezvoltării platformelor - care devin tot mai complexe și mai user friendly. Preferința pentru cumpărături online este o tendință care se va menține și după revenirea la un context lipsit de restricții”, spune Cătălin Bordei.

Impactul și rezultate Innobyte

Odată cu creșterea cifrei de afaceri, Innobyte și-a optimizat performanța în ceea ce privește profitul. Estimările companiei în ceea ce privește EBITDA la finalul anului arată un rezultat de 400.000 euro – cel mai mare înregistrat de Innobyte în ultimii 5 ani.

„Suntem într-o etapă în care punctele de întâlnire cu consumatorii sunt în plin proces de transformare, la fel și comportamentul acestora și al companiilor care doresc să le rămână aproape. Prezența online și conectarea cu publicul tău prin tehnologie sunt esențiale, iar dacă până acum erau un plan pe termen mediu, au devenit o necesitate imediată pentru orice companie care dorește să rămână pe piață și să fie competitivă în următorii ani”, consideră Cătălin Bordei.

Platformele și magazinele online dezvoltate de Innobyte la nivel local procesează lunar zeci de mii de comenzi și generează cifre de afaceri de peste 100 de milioane de euro.