Într-o scrisoare către angajații Amazon, Bezos a anunțat că va trece la funcția de președintele executiv, unde se va concentra pe „produse noi și inițiative timpurii”.

A fi CEO al Amazon este o responsabilitate profundă și te consumă. Când ai o astfel de responsabilitate, este greu să atragi atenția asupra altceva.

-Jeff Bezos, fondator Amazon-

Bezos a spus că, deși va fi încă implicat în inițiativele importante la Amazon, acesta intenționează să dedice mai mult timp proiectelor din filantropie, precum și să-și direcționeze atenția către Washington Post, publicație pe care a cumpărat-o în 2013 și către compania sa de rachete, Blue Origin, a scris Business Insider.

Cum a înființat Amazon, gigantul comerțului electronic care a schimbat lumea

Bezos a fondat Amazon în 1994, după ce a renunțat la o carieră pe Wall-Street și de atunci a transformat-o dintr-o librărie online în ceea ce astăzi numim cel mai mare retailer online care vinde și livrează tot felul de produse în întreaga lume. Este istoria vie a celebrei povești a unei afaceri din garaj. În ianuarie anul trecut, Amazon a depășit o plafon de piață de 1 trilion de dolari sub conducerea lui Bezos. În prezent, compania valorează mai mult de 1,6 trilioane de dolari.

Jeff Bezos este oficial, cel mai bogat om al Planetei, potrivit Clasamentului anual al celor mai bogați oameni ai lumii, realizat de Forbes. El a divorțat de soția sa MacKenzie în 2019 după 25 de ani de căsătorie și i-a transferat un sfert din miza sa Amazon.

În 2019, Amazon a înregistrat venituri de 280,5 miliarde de dolari și un profit record de 11,5 miliarde de dolari. Bezos deține The Washington Post și Blue Origin, o companie aerospațială care dezvoltă rachete pentru uz comercial, mai scrie revista americană.

Sursa foto: Shutterstock