Astfel, turiștii aflați pe plajă pot accesa secțiunea Shops / Magazine din cadrul platformei, având disponibile pentru comandă peste 1000 de produse de uz cotidian cu livrare rapidă. Printre categoriile de produse cuprinse în oferta proprie foodpanda se numără: fructe, înghețată și deserturi congelate, dulciuri și gustări, apă și sucuri, băuturi alcoolice, dar și kit-uri de călătorie sau creme de protecție solară.

Potrivit reprezentanților foodpanda, clienții platformei pot face comenzi cu livrare pe plajă în intervalul orar cuprins între orele 08:00 – 19:00. Flota de livratori foodpanda va livra produsele solicitate în aprox. 15 minute de la momentul plasării comenzii în aplicație. Valoarea minimă a unei comenzi este de 30 de lei, iar taxa de livrare pentru fiecare comandă este de 5 lei.

La finalul lunii mai, Glovo a anunțat o serie de tranzacții cu Delivery Hero, una dintre cele mai mari platforme de livrare din lume, pentru cumpărarea unor dintre companiile sale din Europa Centrală și de Est, printre care se numără și Foodpanda România.

Concret, Glovo va achiziționa compania foodpanda în România și Bulgaria, compania Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, și Pauza în Croația. Valoarea totală a tranzacțiilor se ridică la 170 de milioane de euro.

Achizițiile din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Muntenegru și Serbia sunt așteptate să se finalizeze în următoarele săptămâni, în urma îndeplinirii condițiilor necesare și a obținerii aprobărilor de reglementare specifice.

În România, tranzacția va fi finalizată după primirea aprobării Consiliului Concurenței. În această perioadă, cele două platforme, foodpanda și Glovo, vor opera complet independent, având politici de piață separate.