Compania de e-commerce Amazon a luat un împrumut de 8 miliarde de dolari pentru a fi pregătită în eventualitatea în care economiile la nivel global vor fi lovite de scăderi în 2023. Termenul de plată este de 364 de zile, cu posibilitatea de a prelungi perioada cu încă atât. Într-o declarație oferită publicației Techcrunch, un reprezentant Amazon a precizat că împrumutul se adaugă altor instrumente financiare la care compania a apelat în ultimele luni pentru a se proteja în fața incertitudinii economice.

Veniturile Amazon au scăzut pe finalul anului 2022, compania confruntându-se și cu o creștere a comerțului online mai mică decât anticipase. De asemenea, compania a făcut investiții masive de la startul pandemiei în rețeaua sa logistică pentru a profita cât mai mult de creșterea comenzilor online la nivel global, pe fondul restricțiilor impuse de autorități.

La toate acestea se adaugă și costurile ridicate la energie, care au majorat costurile de transport ale Amazon cu 10%, la 19,9 miliarde de dolari în trimestrul trei din 2022.

Pentru a reduce costurile, Amazon plănuiește să își reducă forța de muncă la începutul anului 2023, concediind în jur de 10.000 de persoane.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com