Amazon ar putea închide depozitele din Hemel Hempstead, Doncaster și Gourock, ca parte a unei evaluări privind rețeaua sa logistică, evaluări în urma cărora gigantul de e-commerce vrea să se asigure că rețeaua actuală ”se potrivește nevoilor sale și că poate imbunătăți experiența clienților și a angajaților”, conform unei declarații date publicației CNBC de un reprezentant al companiei.

”Toți angajații afectați de către această închidere a depozitelor în cadrul consultării vor avea posibilitatea de a se transfera către alte depozite”, adaugă reprezentantul companiei.

De partea cealaltă, planul Amazon pentru Regatul Unit al Marii Britanii include și deschiderea a două noi centre de fulfillment în următorii trei ani, în Peddimore și Stockton-on-Tees, care vor crea 2.500 de locuri de muncă.

Reprezentantul companiei a mai menționat că închiderea depozitelor din Regatul Unit al Marii Britanii nu face parte din planul de concediere a 18.000 de persoane din cadrul Amazon, anunțat recent.

În Regatul Unit al Marii Britanii, Amazon are în jur de 75.000 de angajați.

Amazon a contractat recent un împrumut de 8 miliarde de dolari pentru a fi pregătită în eventualitatea în care economiile la nivel global vor fi lovite de scăderi în 2023. Veniturile companiei au scăzut pe finalul anului 2022, compania confruntându-se și cu un avans al comerțului electronic mai lent decât anticipase.

De asemenea, compania a făcut investiții masive de la startul pandemiei în rețeaua sa logistică pentru a profita cât mai mult de creșterea comenzilor online la nivel global, pe fondul restricțiilor impuse de autorități.

La toate acestea se adaugă și costurile ridicate la energie, care au majorat costurile de transport ale Amazon cu 10%, la 19,9 miliarde de dolari în trimestrul trei din 2022.

Sursa foto: Stephen Dewhurst / Shutterstock.com