„Vivre Deco S.A („Emitentul” sau Societatea”) informează deținătorii de obligațiuni (tranzacționate sub simbolurile VIV25E și VIV26E) că Societatea a depus azi la Tribunalul București, Secția a-VII-a Civilă cererea de intrare în procedură de insolvență în cadrul dosarului 5218/3/2023”, se arată în anunțul publicat pe Bursa de Valori de București.

În aprilie 2021, Vivre Deco încheia un prim plasament privat de obligațiuni, urmat de un al doilea în luna iulie a acelui an. BVB anunța că, în total, compania a atras 10,45 milioane de euro prin cele două plasamente private, ambele emisiuni de obligațiuni fiind listate la bursă.

În septembrie 2022, Vivre informa deținătorii de obligațiuni(tranzacționate sub simbolurile VIV25E și VIV26E) că Societatea și-a exprimat acordul pe cererea de deschidere a procedurii de concordat preventiv formulată de doi creditori ai Societății.

„Acordul Societății a fost dat după constatarea stării de dificultate așa cum rezultă din raportul privind justificarea stării de dificultate pregătit de PRICEWATERHOUSECOOPERS BUSINESS
RECOVERY SERVICES SPRL (departamentul de restructurare al PWC Romania), o firmă specializată în servicii de restructurare financiară și transformare sustenabilă a activităților de afaceri care va asista Societatea in calitate de administrator concordatar în perioada concordatului preventiv”, se arăta în documentul emis la data respectivă.

Conform datelor financiare publicate de către Vivre la Bursa de Valori București, compania a înregistrat în 2021 pierderi de 84,7 milioane de lei, după un profit de 7,4 milioane de lei în 2020. În 2019, compania înregistra un profit de 2,9 milioane de lei, după un profit de 1,2 milioane de lei în 2018.

Sursa foto: PRintscreen Vivre.ro