Prin semnarea contractului de cesiune de creanță, contractul de împrumut al companiei Vivre Deco, împreună cu garanțiile aferente, au fost transferate legal către Altex România. Retailerul electro-IT precizează că intenționează să investească în companie și să ajute la redresarea business-ului vivre.ro.

“Putem ajuta la ieșirea din insolvență a companiei, având o abordare pro business, în măsura în care actualul management își dorește acest lucru. Acest context în care ne aflăm ar putea însemna o relansare a brandului Vivre pe piață. Suntem deschiși și flexibili dar mai ales suntem interesați să identificăm cele mai bune soluții, coerente cu obiectivele strategice și financiare ale companiei.”, declară Dan Ostahie, CEO și fondatorul Altex România.

Această achiziție reprezintă un interes complementar pentru compania Altex România, de a dezvolta un marketplace de mobilier. Compania și-a extins activitatea în ultimii ani către noi categorii de produse, inclusiv mobilier, bricolaj, produse auto, jucării, băuturi și produse sanitare.

Vivre Deco este cunoscută pentru vânzarea de mobilier și decorațiuni la prețuri accesibile prin intermediul platformei online vivre.ro, dar care a întâmpinat dificultăți financiare, inclusiv creșterea datoriilor și scăderea vânzărilor, ceea ce a dus la insolvență.