Karl Lagerfeld, celebrul designer al casei de moda Chanel a murit astazi, in Paris, la varsta de 85 de ani, potrivit unor publicatii franceze. Karl Lagerfeld fusese internat de urgenta luni noaptea, iar cauza mortii nu este momentan cunoscuta. Purtatorul de cuvant al Chanel inca nu a facut declaratii.

Nascut in 10 septembrie 1933, in Hamburg, Karl Lagerfeld a fost designerul casei de moda in ultimii 40 de ani. A fost unul dintre cei mai importanti creatori de moda ai secolului si a colaborat cu mai multe case de moda, printre care si Chloe si Fendi.

Nu se stie exact cauza mortii lui Karl Lagerfeld, insa potrivit unor surse, Karl Lagerfeld fusese internat de urgenta luni noaptea. Mai miult, in luna ianuarie a acestui an, designerul a lipsit de la prima prezentare a unei colectii haute couture a casei Chanel in cadrul Saptamanii Modei 2019, potrivit Agerpres.

Designerul octogenar a lasat-o pe directoarea sa de atelier si adjuncta lui, Virginie Viard, sa prezente aceasta colectie inspirata din secolul al XVIII-lea in fata spectatorilor invitati. Mai multi purtatori de cuvant ai casei Chanel, contactati de jurnalistii de la AFP, nu au dezvaluit motivul acestei absente.

"Era obosit in aceasta dimineata", a precizat totusi un purtator de cuvant al casei franceze, citat de site-ul online Women's Wear Daily (WWD).

Un critic de moda a declarat pentru AFP ca nu isi aminteste ca designerul Karl Lagerfeld sa fi lipsit de la o prezentare Chanel la Paris pe durata celor peste 40 de ani de cand creatorul german lucreaza pentru aceasta casa de moda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri