In ultimii ani romanii au inceput sa isi indrepte atentia catre produsele autohtone, inclusiv in zona de fashion, sprijinind astfel designerii romani si industria textila locala. Desi brandurile straine inca sunt preferatele romanilor, datorita preturilor mici pe care le ofera, produsele romanesti sunt apreciate pentru calitate, originalitate si pentru faptul ca reprezinta o alternativa la colectiile in masa oferite de brandurile straine.

Vrei sa afli mai multe despre industria de fashion? Fashion ROute, conferinta dedicata retailului de fashion si industriei textile, se reintoarce cu a treia editie pe 21 mai. Sub deviza „Fashion Upgrade”, Fashion ROute isi propune sa exploreze toate transformarile prin care industria trece si care este impactul acestora asupra pietei romanesti. Detalii, aici.

Daca te numeri printre cei care s-au hotarat sa renunte la fast fashion si sa opteze pentru o garderoba care sa includa haine romanesti, create si produse 100% pe plan local, am selectat cateva magazine online care vand creatiile designerilor romani. Alegi astfel sa sustii si sa promovezi moda romaneasca in detrimentrul brandurilor straine si sa incurajezi consumul de produse autohtone.

Molecule F

Platforma online Molecule F, lansata in urma cu cativa ani de antreprenoarea Mirela Bucovicean, a pornit ca un magazin care aduna creatii romanesti si a ajuns astazi sa adune aproape 70 de designeri locali. De la haine de zi, la rochii de seara, haute couture sau accesorii, Molecule F vinde creatiile unor branduri romanesti precum Nissa, Murmur, Aureliana, Ioana Ciolacu si multi altii.

Saash.ro

Un alt magazin unde poti gasi haine create 100% in Romania este saash.ro. “Intr-o lume a falselor valori, putine sunt lucrurile cu adevarat pretioase, mai ales daca vorbim despre stilul vestimentar. Bunul-gust, rafinamentul si eleganta nu se cumpara, insa ele se pot exprima prin tinute in care sa integrezi hainele creatorilor de moda autohtoni care iti merita atentia”, se arata in descrierea magazinului online. Pe saash.ro gasesti haine, incaltaminte, accesorii, dar si produse beauty si de lifeestyle 100% romanesti de la designeri precum: Cloche, Chemistry, Marie Nouvelle, YVY, Atelier Jamais si multi alte branduri.

We love Couture

O alta platforma online unde poti gasi haine 100% produse in Romania este welovecouture.com. Platforma nu se ocupa doar de comercializarea hainelor romanesti, ci ofera si servicii de personalizare, ajustare sau consiliere in alegerea produsului. Mai mult, fiecare produs este realizat handmade special pentru consumator. Pe welovecouture.com gasesti articole de imbracaminte, incaltaminte, genti si accesorii de la designeri precum Kiki Dumitrescu, Izabela Mandoiu, Romanitza by Romanita Iovan, Lena Criveanu, Mariana Ciceu, Mihai Albu si multi altii.

Moja Concept Store

Moja.ro este platforma online a Moja Concept Store, un concept de vanzare progresiv care detine si un showroom gazduit in spatiile uneia dintre cele mai vechi fabrici de incaltamine si accesorii din Romania, Flaros S.A, infiintata in anii '20. Moja detine in portofoliu designeri romani, dar si propriul brand, precum si o seletie a unor branduri straine, in special in zona de beauty. In cadrul Moja poti gasi articole vestimentare concepute si realizate de designeri precum Alina Cernatescu, Bianca Gheorghescu, Corina Vladescu, Papucei, Bluzat si altii.

Sursa foto: photobyphotoboy/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri