Conducerea fabricii sustine ca majorarea repetata a salariului minim si cresterea costurilor cu utilitatile au condus la declinul fabricii din domeniul confectiilor.

Anuntul oficial a fost inaintat catre ITM Dolj pe 23 ianuarie 2020. Tot joi, 23 ianuarie, au fost anuntati si angajatii ca, incepand de pe 27 ianuarie, vor intra in preaviz. Luni, 27 ianuarie, a inceput concedierea colectiva.

Directoarea Modexim SA, Iuliana Danisor, a confirmat ca fabrica isi sisteaza activitatea in interval de „cel mult o luna“, motivand ca cheltuielile salariale au crescut, iar statul nu a oferit niciun sprijin.

„S-a ajuns la epuizarea solutiilor de redresare a societatii. Sunt datorii foarte mari catre stat. Avem o crestere foarte mare a costurilor fata de venituri. In ultima perioada a crescut salariul minim pe economie in mod repetat. Au crescut si costurile cu utilitatile, pe cand veniturile nu au crescut la acelasi nivel. Este concurenta foarte mare in acest domeniu. Clientii din acest domeniu cauta fabrici in care se produce mai ieftin. Sunt multe astfel de fabrici in Albania sau in alte state, unde costurile sunt mai mici. Nu spun ca nu trebuiau marite salariile, pentru ca oamenii iau foarte putini bani, dar statul trebuia sa ne sprijine. Fiscalitatea a ramas la fel. Suntem in imposibilitatea de a trece mai departe. Noi lucram din 1990. Am rezistat 30 de ani pe piata, dar nu am fost ajutati de catre stat“, a declarat Iuliana Danisor.

Citeste si:
Draxlmaier vrea o fabrica de baterii pentru masini electrice in...
Draxlmaier vrea o fabrica de...

Fabrica mai are de onorat cateva comenzi, dupa care se va inchide inainte de sfarsitul lunii februarie.

Sursa foto: Mircea Ploscar | Pixabay