Cererea pentru cursuri de programare și alfabetizare digitală a tinerilor a crescut în ultimii ani, din nevoia de a crea o piață a muncii adaptată vremurilor digitale în care trăim. Acest aspect a generat un interes tot mai mare și pentru francizele în educație.

Școlile de programare au devenit rapid populare în România, în contextul în care nevoia de a deprinde competențe STEM trebuie cultivată încă din primii ani de viață. Deja pe piața din România și-au făcut loc mai multe concursuri de robotică și de programare care au facilitat dezvoltarea unor școli și academii în care copii să poată să învețe de mici programare și robotică.

Dacă îți surâde ideea deschiderii unei afaceri în sistem de franciză, ești unde trebuie. Abonează-te la newsletterul wall-street.ro AICI, iar noi îți prezentăm în fiecare zi de luni povestea unei francize care să te inspire!

Câți bani îți trebuie pentru a deschide o școală de programare Logiscool

Dacă vrei să îți deschizi o școală de programare Logiscool, costul taxei de franciză este între 5.000 și 10.000 de euro (plus TVA). În funcție de dimensiunea locației, amanajarea spațiului este estimată între 10.000 și 25.000 de euro. Acesta este pragul taxei pentru orașele mici și mijlocii, orașele mari fiind toate închise.

Retail jobs

„Cei care doresc să ne devină parteneri în educație digitală completează formularul disponibil pe site-ul nostru, iar apoi urmează o primă întâlnire pentru a ne cunoaște. Dacă ne potrivim, dăm acces partenerului la planul nostru de business și îl ghidăm pentru a face un studiu de piața teritorial, urmând apoi semnarea contractului de franciză. Contribuția este apoi redevența lunară care susține platformele, curriculumul și structura de suport din spate”, a declarat pentru wall-street.ro, Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool România.

Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool România

Recuperarea investiției se face în 12 – 18 luni de la începerea cursurilor. Liderul Logiscool mai arată că recuperarea acestei investiții și depinde foarte mult de implicarea activă și eficientă a coordonatorului școlii.

Ce criterii trebuie să îndeplinești dacă vrei să devii francizat Logiscool

Spațiul în care se va dezvolta viitoarea școală Logiscool se poate închiria și după semnarea contractului, situație în care acesta va trebui să se plieze cerințelor Logiscool. În acest sens, spațiul închiriat ar trebui să respecte următoarele criterii:

  • să fie într-o clădire de birouri 100 - 150 mp (cel puțin 2 săli de clasă + recepție)
  • să aibă locuri de parcare și acces la mijloacele de transport în comun.
  • pentru orașele mai mici în care francizatul dorește să se dezvolte, pot fi accesate și spații de o suprafață mai mică.

În fiecare școală pot lucra între 4 și 15 traineri cu abilități și cunoștințe de programare și aptitudini în lucrul cu copiii.

Logiscool s-a extins până acum în România cu 58 de școli în sistem de franciză, iar planul este ca până la final de 2022, compania să ajungă la 72 de astfel de școli.

În acest an dorim să acoperim toate teritoriile în care am identificat nevoia de a deschide o școală de programare Logiscool. Locațiile vizate sunt: Alexandria, Bârlad, Botoșani, București, Chișinău, Mangalia, Pașcani, Piatra Neamț, Râmnicu Sărat, Reghin, Roman, Slatina, Slobozia, Tecuci, Vaslui și Zalău.

Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool România

Totodată, Logiscool caută partener pentru a deschide o rețea de școli de programare și în Republica Moldova. Prima școală în sistem de franciză de peste Prut va fi deschisă la Chișinău. La nivel inteernațional, Logiscool s-a extins rapid, ajungând la peste 110 locații în 19 țări din Europa, Asia și America.

Sursa foto: Shutterstock