Velocita este o gelaterie artizanală lansată în 2019, recunoscută în special pentru locația sa de pe Calea Victoriei, unde îți sar în ochi zecile de bucureșteni care stau la coadă pentru a le cumpăra produsele. Business-ul se dezvoltă în prezent prin intermediul unui sistem de franciză, motiv pentru care am ales să-ți oferim în cadrul proiectului Franciza Săptămânii, powered by Wall-street.ro, mai multe detalii legate de modul în care poți deveni partener al gelateriei artizanale.

Taxa de intrare în franciza Velocita variază în funcție de dimensiunea magazinului și structura de personal necesară francizatului pentru operarea magazinului. Astfel, pentru un magazin de până la 60-70 de metri pătrați, taxa de franciză este de 12.000 de euro, iar pentru magazinele medii(peste 100 mp) taxa este de 19.500 de euro, potrivit Franchwise.

Aceasta include drepturile partenerului de a opera sub marca comercială Velocita precum și trainingul inițial al francizatului și echipei sale, în Academia de Training Velocita Victoriei. Tot în taxa de franciză, echipa de dezvoltare a francizorului Velocita va asista și deschiderea unității francizatului la nivel local.

Franciză Velocita: cât este redevența și ce investiții trebuie să faci

Pentru cei care și-au deschis o locație Velocita, în sistem de franciză, există o redevență lunară de 5% din cifra de afaceri lunară, fără un prag minim.

”Acționăm în calitate de consultant de business pentru francizații noștri și avem echipă dedicată segmentului de franciză care va asista francizatul pentru creșterea performanței la nivel de locație”, precizează Adnana Popa.

Investiția inițială depinde de dimensiunea magazinului și de starea în care se află imobilul, la închiriere. Investiția minimă inițială este cuprinsă între 70-100.000 euro. Bugetul acoperă cheltuielile cu amenajarea spațiului, dotarea cu echipamente de lucru și mobilier, garanții pentru spațiu, taxa de franciză, capitalul circulant de lucru necesar francizatului pentru primele luni operaționale.

”Aproximativ 50% din acest buget sunt folosiți pentru amenajarea spațiului, 25% mobilier și 25% echipamentele necesare operării magazinului”, conform companiei de consultanță în francize Franchwise.

Citește și Franciza Christian Tour: cât te costă să fii proprietarul unei agenții de turism

”Un pilon care asigură succesul Velocita este locația. Când vorbim de locație, avem localizarea cât și arhitectura, plus design-ul. După găsirea celei mai potrivite locații pentru magazin, echipa noastră de designeri și arhitecți va implementa conceptul arhitectural Velocita. Pe Calea Victoriei, principalul bulevard istoric al Bucureștiului, am reușit să reînviem gloria de odinioară a clădirii Art Deco, recuperând un spațiu comercial istoric și creând o destinație pentru bucureșteni la intersecția Căii Victoriei cu Piața Amzei. În Brașov, amenajăm un spațiu comercial aflat într-o clădire monument istoric din anul 1583 din Piața Sfatului”, adaugă Adnana.

În urma unei investiții suplimentare de 350.000 euro, Velocita a inaugurat o unitate de producție centralizată din care se livrează înghețată (ca produs finit) în unitatea francizatului. Astfel, în sarcina francizatului cade investiția în amenajarea locației de retail, fără unitate de producție, optimizând bugetul de investiții.

”Am investit în unitatea de producție centralizată, care va asigura nevoia pentru întreaga rețea. Vom livra direct produsul finit, astfel încât francizatul să fie concentrat pe business din punct de vedere operațional și să ofere maximul de experiență clienților săi”, precizează Adnana Popa, fondatoarea Velocita, pentru Wall-stret.ro.

Citește și O franciză dulce: cât te costă să fii proprietar de gogoșerie

Pe ce orașe se concentrează Velocita anul acesta și ce sfaturi are pentru cei care vor să-și deschidă o locație în regim de franciză

Adnana Popa precizează că pentru a avea succes cu o franciză Velocita, trebuie să te concentrezi pe mai multe componente.

”De produs ne ocupăm noi, pentru găsirea locației, extrem de importantă, francizatul va beneficia de tot suportul și experiența noastră. Concentrarea rămâne pe echipa și clienți. Dacă echipa este stabilă, coordonată corect, antreprenorul poate atinge venituri maxime. Dacă, clienții primesc experiența Velocità, se vor întoarce și vor recomanda mai departe. Avem multe sfaturi tehnice și operaționale pregătite, dar dacă ar fi să spun acum un sfat ar fi acela de a crea Comunitatea Velocita în jurul magazinului său”, explică Adnana Popa.

Citește și Franciza săptămânii: De câți bani ai nevoie pentru a dezvolta o franciză Ice and Roll și Cake and Roll

Potrivit companiei Franchwise, Velocita este unul dintre cele mai simple business-uri din segment, care nu transferă “durerea” la francizat (producția), ci îi oferă produsul finit într-un cost competitiv. Investiția într-o locație se recuperează în 2-2,5 ani în funcție de potențialul locației, iar francizatul poate obține venituri lunare între 4-5.000 de euro, în funcție de nivelul chiriei și structura de operare a locației.

”Căutăm locații cu trafic ridicat, avem nevoie de 150-250 de clienți care să treacă pragul locațiilor Velocita zilnic”, precizează reprezentanții companiei de consultanță specializată în francize.

Citește și SPA pentru pantofi: Business-ul inspirat din SUA, demarat într-o prăvălie mică, dar care se extinde prin franciză în toată țara


Fondatoarea Velocita, Adnana Popa, precizează că anul acesta se va concentra pe București, Brașov și Constanța.

”În București dorim să continuăm cu deschiderea de noi magazine în sistem de franciză. În luna martie vom deschide un nou magazin tip flagship în Brașov, Piața Sfatului și analizăm deschiderea celui de-al doilea magazin până la final de an, cel mai probabil în zona centrului civic. Pentru Constanța am început discuții cu potențiali parteneri care au resursele necesare pentru a prelua atât orașul cât și litoralul”, adaugă Adnana Popa.

Ca urmare a inaugurării unității de producție care va susține expansiunea la nivel național și internațional, Adnana se așteaptă ca până la finalul acestui an să aibă primii parteneri pentru piața externă.

Citește și Franciza Fornetti – Cât te costă să fii proprietar de patiserie

Sursa foto: Facebook Velocita

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri