Primul restaurant King Rolls s-a deschis în 2018 în Vitan de către Sorin Stoica, un antreprenor ce este la baza bucătar chef și are o experiență de peste 20 ani în domeniul HoReCa. Conform acestuia, ideea conceptului King Rolls a fost exact necesitatea descoperită în piață pentru astfel de produse ce lipseau din piața românească dar chiar și internațională.
„Românii se îndreaptă de câțiva ani buni spre o mâncare mai sănătoasă, produse vegetariene și vegane. Meniul King Rolls este construit împreună cu un medic nutriționist ce a echilibrat cantitățile de proteine necesare activității zilnice. Mai mult, din ianuarie 2023, toate restaurantele sunt obligate să afișeze valorile nutriționale pentru întreg meniul, lucru care este realizat de noi de la deschiderea primei locații”, declară Raluca Voicu, managing partner Franchwise, compania de consultanță care se ocupă de dezvoltarea King Rolls.
Sursă foto: King Rolls

Dacă vrei și „desert”, Wall-Street.ro îți recomandă și 5 idei de francize dulci
Cât costă să deschizi o shaormerie King Rolls
Investiția inițială într-o locație se învârte în jurul sumei de 120.000-130.000 de euro. În această sumă sunt incluse costurile de amenajare, de dotare cu echipament și mobilier, costul pentru trainingul personalului, primul stoc de materii prime și garanția pentru spațiu. Conform reprezentantului francizei, cel mai important este că această sumă acoperă capitalul circulant de lucru pentru primele 3 luni operaționale.
Pe lângă costul inițial, se plătește o redevență lunară de 5% din cifra de afaceri (ca) și un buget de marketing de 1,5% din ca. Perioada contractuală încheiată între francizor și francizat este de 5 ani. Conform reprezentantului King Rolls, investiția inițială este armonizată în mai puțin de 2 ani.
„Investiția unui local stradal se amortizează în 2 ani, iar pentru locurile din mall susținem că amortizarea poate să se reducă pentru că investiția este mai mică, iar profitul este mai mare”, punctează Raluca.
Sursă foto: Facebook King Rolls
Care sunt pașii și ce trebuie să cunoști înainte să deschizi o shaormerie King Rolls
Partea financiară nu este singurul lucru de care ai nevoie pentru a intra în lumea shaormeriilor. Conform reprezentantului King Rolls, un lucru important este să te implici personal în activitatea de management a companiei. În acest fel te vei asigura că procedurile interne și fluxul activităților sunt respectate, că angajații din unitate au tot ce le trebuie pentru a ajunge autonomi, iar locația proprie ajunge la un nivel de maturitate.
Cu toate că restaurantul s-a născut în perioada pandemiei, acesta a înregistrat o creștere de aproximativ 30% chiar în acea perioadă, conform Ralucăi Voicu. Orașele vizate pentru deschiderea de noi restaurante sunt cele cu peste 200.000 de locuitori, (francizorul este interesat de extinderea în Ploiești, Brașov, Constanța și Craiova).
Reprezentantul King Rolls spune că un alt avantaj al acestui tip de restaurant este faptul că meniul nu e bătut în cuie, ci e împrospătat la fiecare câteva luni cu câte o noutate. În momentul de față există 3 locații King Rolls în România, 2 proprii și una deschisă în sistemul de franciză.
Sursă foto: King Rolls
Sursa foto: King Rolls