"Vedem solutile digitale deja in industria financiara si cred ca acest lucru va determina cum va arata industria in viitor. Digitalizarea vine mana in mana cu mai multe aspecte, cum ar fi globalizarea, comertul si urbanizarea", a declarat Sebastian Kucharek, head of treasury & trade Solutions CEE, Citi, in cadrul evenimentului Future Banking, organizat de catre wall-street.ro.

Conferinta Future Banking, organizata de wall-street.ro este sustinuta de MoneyGram. Mastercard este Innovation partner iar BCR este technology enabler al evenimentului. Alpha Bank este partener pe zi iar sponsorii evenimentului sunt Citi Romania, Namirial Group, Patria Bank, EY Romania, APERO si 7Card.

Reprezentatul Citi a prezentat si o serie de cifre in legatura cu aspectele prezentate ca fiind o parte dintre motoarele care imping digitalizarea in sistemul financiar.

" Comertul global cu bunuri, servicii si produse financiare, care in 2012 era estimat undeva in jurul cifrei de 26 de trilioane de dolari, acesta va ajunge in 2025 la valoarea de 85$ trilioane de dolari. A doua tendinta este urbanizarea. Daca in 2014, 54% din populatia globului se afla in zona urbana, in 2050 se estimeaza ca aceasta va ajunge la 75%" a declarat Sebastian Kucharek.

Reprezentantul Citi a vorbit si despre noii jucatori din piata financiara, respectiv Fintech-urile, cei care au schimbat modul traditional in care bancile realizau tranzactiile.

" Investitia in Fintech-uri este una puternica, in 2015 s-a ridicat la 19 miliarde si creste gradual. Europa si Statele Unite nu sunt cei mai mari beneficiari, ci China. Aceasta are mai multi potentiali clienti. Fintech-urile au avut intrare pe piata financiara deoarece au venit cu solutiile potrivite, a existat o categorie ridicata a clasei medie care cunostea tehnologia, iar bancile care reprezentau sistemul financiar in acel moment nu au fost destul de rapide pentru a pune noile solutii pe piata", a completat Sebastian Kucharek.

Kucharek a vorbit si despre parteneriatele dintre banci si jucatorii fintech. Reprezentantul Citi a prezentat mediul bancar ca un fel de bula, inconjurata de jucatori de tip pacman, care incearca sa "manance" din cota de piata

Mediul bancar este ca un fel de bula inconjurata de mai multe personaje pacman care incearca sa manance din cota de piata. Acestia vin cu diverse instrumente financiare (..)In timp ce cCompaniile din zona FinTech domeniu financiar sunt agile si vin cu solutii deosebite, iar bancile au increderea clientilor. Acestea si doresc sa intre mai mult in echipa cu fintech-urile, ca sa combine acesti factori si sa puna in practica solutii scalabile. Prima institutie bancara banca ceare va reusi aceasta strategie, va castiga" a completat Kucharek.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri