"Acum cativa ani, comoditatea insemna sa fii prezent cu sucursala fizica unde erau clientii. Astazi sa fii comod inseamna sa fii disponibil 24 de ore din 24 pe toate device-urile consumatorului. Sa fim siguri, sa fim usor de folosit pe toate platformele." a declarat Massimo Canovi, Head of Southern Europe, Moneygram la evenimentul Future Banking, realizat de wall-street.ro.

Conferinta Future Banking, organizata de wall-street.ro, este sustinuta de MoneyGram. Mastercard este Innovation partner iar BCR este technology enabler al evenimentului. Alpha Bank este partener pe zi iar sponsorii evenimentului sunt Citi Romania, Namirial Group, Patria Bank, EY Romania, APERO si 7Card.

Reprezentantul Moneygram a vorbit despre transformarile la care a fost supusa compania odata cu influenta tehnologiei asupra industriei financiare.

"Nu am putut sa ramanem niste dinozauri, consumatorii nostri nu mai vor sa mearga la locatie ca sa efectueaze tranzactia, iar experienta consumatorului este importanta. Chiar si chioscul pe care l-am creat acum cativa ani este invechit in unele situatii, acum avem si un mobile pass, o functie care cred ca reprezinta cea mai buna metoda", a declarat Massimo Canovi.

Odata cu evolutia produselor financiare s-au dezvoltat si numeroase tehnici de fraudare care le-a pus diverse probleme jucatorilor din piata.

"Securitatea inseamna mai mult decat insemna acum mai multi ani. Trebuie sa luptam cu hackerii , cu fraudele, sa actionam rapid . Ce inseamna asta? Am incercat sa ne schimbam din dinozauri in ceva diferit" a completat reprezentatul Moneygram.

Avand in vedere toate schimbarile prin care compania a trecut odata cu evolutia tehnologiei in sistemul financiar, Massimo este de parere ca MoneyGram se transforma intr-un adevarat Fintech. Acesta a vorbit si despre evolutia tehnologiei blockchain, pe care a declarat ca o apreciaza.

"Cred ca blockchain este o tehnologie extraordinara si va avea un impact asupra facilitarii activitatii si este ceva ce poate aduce, din perspectiva tehnologiei, un pas inainte. Bitcoin, pe de alta parte pana acum nu s-a demonstrat a avea succes in activitatea noastra. Daca bitcoin se va transforma intr-o valuta foarte buna, va fi folosita si de noi", a completat Massimo.

Credit foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri