Raiffeisen Bank a lansat un program de finantare pentru startup-urile fintech, numit "Elevator Lab". Programul este in cautare de startup-uri din Austria, dar si din Europa Centrala si de Est, specializate in solutii IT pentru banci. Startup-urile selectate vor primi finantari pentru a-si dezvolta produsele, avand ocazia sa lucreze impreuna cu specialistii grupului Raiffeisen Bank International, se arata in comunicatul de presa emis de catre banca.

Reprezentantii Raiffeisen Bank au declarat ca urmaresc o colaborare pe termen lung, prin intermediul careia startup-urile fintech sa aiba acces la know-how-ul bancii si la baza de 16,6 milioane de clienti.

"Prin intermediul acceleratorului “Elevator Lab” suntem in cautarea startup-urilor fintech din Austria dar si de pe plan international, in special din Europa de Est si Centrala, care sunt deja prezente pe piata cu produse si servicii sustinute de o finantare adecvata. Scopul nostru este sa cream o colaborare pe termen lung menita sa extinda produsele noastre proprii si serviciile din portofoliu. Prin intermediul parteneriatului si a unor proiecte-pilot oferim acces startup-urilor la Know-how si la baza de 16,6 milioane de clienti", a declarat Johann Strobl, CEO al Raiffeisen Bank International.

Startup-urile alese vor avea o perioada de 4 luni in care vor lucra cu expertii Raifeisen Bank la dezvoltarea ideilor pe care le propun.

"Ne uitam dupa startup-uri fintech care ofera solutii in zona de finantare a IMM-urilor, Big data Analytics, RegTech, plati si tranzactii, investitii si tehnologii de tranzactionare pe bursa. Startup-urile alese vor avea 4 luni pentru a dezvolta ideile si conceptele impreuna cu expertii Grupului Raiffeisen Bank. Bugetul pentru etapa de dezvoltare a conceptului poate ajunge pana la 200 de mii de euro", completeaza reprezentantii Raiffeisen.

Aplicatiile pot fi depuse pana la 31 iulie pe site-ul oficial al aceeleratorului.

Sursa foto: By Aysezgicmeli / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri