Startup-ul, fondat in Stockholm, are peste 60 de milioane de clienti, iar in 2016 a tranzactionat 13 miliarde de euro. Acesta a atras o cota de piata importanta in Germania si in tarile nordice. De asemenea, este cel mai mare fintech european care a reusit sa obtina o licenta de banking.

Sebastian Siemiatkowski, CEO-ul Klarna, si-a manifestat bucuria in legatura cu aceasta decizie intr-un interviu acordat Financial Times in care a vorbit despre o reformare a industriei in care compania pe care o conduce sa fie un actor important, care sa ofere servicii de calitate la un pret redus. Acesta si-a descris startup-ul ca fiind un "Ryanair" al sistemului financiar, care va ameninta toti creditorii din domeniu. Alte grupuri fintech din Europa si SUA, cum ar fi SoFi si Zopa se afla si ele in proceduri de obtinere a licentei de banking.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: By Sashkin / Shutterstock.com