Sumele neutilizate de pe cardul virtual pot fi ulterior transferate inapoi pe contul curent.

Cardul virtual se adreseaza doar clientilor existenti ai Piraeus Bank, care au acces la serviciul de Internet Banking, de unde il pot emite si alimenta. Desi rata fraudelor la plata cu cardul este foarte mica in Romania, in teorie, un card virtual preplatit adreseaza nevoia suplimentara de securitate la platile online in tara si strainatate.

Nefiind pe suport fizic, cardul virtual Winbuy nu are nevoie nici de PIN. Clientul primeste datele de identificare ale cardului in momentul solicitarii in winbank si de abia la efectuarea cumparaturii online va primi prin SMS si codul CVC, fara de care nu poate efectua plata online.

Care sunt caracteristicile cardului virtual Piraeus Winbuy

Cardul virtual Winbuy este emis sub sigla MasterCard si poate fi incarcat doar in lei. Are o valabilitate de 5 ani si este inrolat deja in 3D Secure.

Cezar Miron, Mastercard,...
Citeste si: Viata fara cash in Romania? Nu prea curand, dar iata cateva solutii

Limita maxima a fondurilor care pot fi virate pe card este de 15.000 lei, iar limita zilnica de alimentare/realimentare este de 10.000 lei. Totusi, un client nu va putea sa il incarce cu mai putin de 50 de lei.

Banca nu percepe comisioane pentru:

- comisionul anual de administrare

- comisionul de plata online

Esecul preluarii Piraeus Bank...
Citeste si: Esecul preluarii Piraeus costa scump Patria Bank. Cota de piata, 0,8%

- comisionul de emitere a cardului

- comisionul de anulare/blocare a cardului

Totusi, prima alimentare a cardului Winbuy este comisionata cu 10 lei, iar ulterior, fiecare realimentare a cardului virtual preplatit, va costa 1 leu.

Piraeus Bank Romania, primele...
Citeste si: Piraeus Bank, primul rezultat in era JC Flowers-profitul sare de 7 ori