Bitcoin versus Ripple reprezinta o tema de discutie actuala ce naste numeroase polemici printre fanii criptomonedelor. Cu o crestere de peste 1.000% in ultima luna, moneda digitala Ripple, dezvoltata de catre un start-up cu sediul in San Francisco, capata din ce in ce mai multa popularitate.

Anul 2017 a fost pentru ambele monede digitale unul al cresterilor impresionante, evolutii ce au atras atentia institutiilor financiare traditionale care au decis sa ofere servicii pentru criptomonede. Va prezentam mai jos cum au evoluat cele doua criptomonede de-a lungul anului trecut.

1. Bitcoin versus Ripple: cu cat au crescut anul trecut

1.1 Ripple: de la 0,6 centi la 2,14 dolari in 2017

Moneda digitala Ripple(XRP) a inceput anul 2017 in jurul valorii de 0,6 centi pe unitate si s-a situat sub un dolar pana spre finalul lunii decembrie, o luna a cursei nebune pentru Ripple care a inregistrat o crestere de peste 1.000%, reusind sa termine anul la un pret de 2,14 dolari. Evolutia pozitiva a continuat si in prima luna a anului 2018, moneda depasind in momentul redactarii acestei stiri 3,50 dolari. Tot la finalul anului 2017, Ripple a ajuns pe pozitia a doua in topul criptomonedelor, realizat in functie de valoarea totala a pietei.

Bitcoin versus Ripple

printscreen: coinmarketcap.com.

1.2: Bitcoin: De la 963 de dolari la 14.000 de dolari la finalul anului

Incepand anul la un pret de 963 de dolari pe unitate, moneda Bitcoin a trecut printr-o cursa nebuna pe parcursul celor 12 luni, fiind aproape de a depasi pragul de 20.000 de dolari pe unitate la mijlocul lunii decembrie. Insa, in ultimele zile ale anului, aceasta a inregistrat o scadere dramatica de peste 6 mii de dolari, ajungand la un moment dat in jurul valorii de 12.000 de dolari. Pe data de 31 decembrie, pretul s-a situat la aproximativ 14.000 de dolari pe unitate.

Bitcoin versus Ripple

printscreen: coinmarketcap.com

2. Bitcoin versus Ripple: Numarul total de monede

2.1 Ripple: 100 de miliarde de monede digitale
Bitcoin versus Ripple

sursa foto: shutterstock.com

Tehnologia Blockchain din spatele monedei Ripple are o capacitate de 100 de miliarde de monede (XRP), diferenta fata de criptomonedele Bitcoin fiind reprezentata de faptul ca acestea sunt “pre-minate”, compania care a elaborat tehnologia eliberandu-le pe piata in functie de dorinta acesteia.

In momentul redactarii acestei stiri, se afla in circulatie 38, 739 miliarde de monede(XRP) a caror valoare totala este de peste 140 de miliarde de dolari.
Compania, care detine 61% din criptomonede, poate pune in circulatie pana la 1 miliard de noi unitati lunar, conform cnn.com.

2.2 Bitcoin: 21 de milioane de monede digitale
Bitcoin versus Ripple

sursa foto: shutterstock.com

Tehnologia Blockchain din spatele monedei digitale Bitcoin are o capacitate de 21 de milioane de unitati. In momentul actual sunt peste 16, 781 milioane de monede in circulatie, a caror valoare totala depaseste 249 miliarde de dolari. Acestea sunt eliberate in piata in urma procesului de minare, care poate fi realizat de orice persoana de pe planeta care utilizeaza software-ul. Estimarile arata ca numarul maxim de monede va fi minat in 2140, conform www.express.co.uk.

Sursa foto: By Wit Olszewski / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri