Gigantul britanic Barclays, aflat in top 20 cele mai mari banci din lume, face o miscare neasteptata avand in vedere contextul actual privind reglementarile din zona criptomonedelor. Acestia au incheiat un parteneriat cu Coinbase, cea mai mare platforma de tranzactionare a monedelor digitale din SUA.

Parteneriatul dintre Barclays si Coinbase le va facilita clientilor care tranzactioneaza criptomonede pe platforma americana retragerea de numerar. Acest gen de parteneriat poate fi considerat unul atipic avand in vedere ofensiva din ultimul timp al institutilor financiare in ceea ce priveste tranzactionarea acestor active, considerate speculative.

In luna februarie, Lloyds Banks, un alt jucator important de pe piata bancara din Regatul Unit al Marii Britanii, si-a avertizat cei peste 9 milioane de clienti ca vor avea conturile blocate in cazul in care vor cumpara criptomonede prin intermediul lor. Genul acesta de masuri a fost luat si de catre institutii financiare de prestigiu din Statele Unite ale Americii, respectiv JP Morgan Chase & Co si Citigroup, conform express.co.uk.

Inainte de acest parteneriat, clientii Coinbase din Marea Britanie aveau acces la serviciile platformei prin intermediul unei banci din Estonia.

Autoritatile europene de supraveghere ESMA, EBA si EIOPA, au emis, luna trecuta, o atentionare pan-europeana legata de riscurile privind cumpararea monedelor virtuale

Acestea sunt ingrijorate de faptul ca din ce in ce mai multi consumatori ajung sa cumpere monede digitale fara a fi constienti de riscurile la care sunt supusi. Oficialii precizeaza ca Bitcoin, cea mai populara moneda digitala a carei valuare se ridica in momentul redactarii acestei stiri la circa 8.300 dolari pe unitate, este predispusa unei volatilitati ridicate, iar cumparatorii pot risca pierderea unor sume importante de bani sau chiar a intregii sume pe care o investesc in aceasta.

Tot luna trecuta a fost emisa o atentionare si din parte Bancii Nationale a Romaniei, in care recomanda institutiilor financiare sa evite riscurile reputationale care deriva din incurajarea tranzactiilor cu criptomonede si descurajeaza orice fel de implicare in legatura cu monedele virtuale.

Piata criptomonedelor valoarea la momentul publicarii acestei stiri peste 330 de miliade de dolari. Primele trei monede ca si capitalizare sunt Bitcoin, Ethereum si Ripple, conform coinmarketcap.com.

Sursa foto: By Iaremenko Sergii / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri